MJK: Završio sam gdje sam htio

Bio je prvi Srbin koji je zaigrao za Cibonu poslije rata sa kojom je stigao do titule ABA lige, a potom nastupao u Belgiji da bi se 2018. vratio u region i prošle godine sa Primorskom dominantno stigao do pehara u Drugoj ABA ligi.

Finansijske probleme ekipe iz Kopra i odlazak igrača iskoristila je Crvena zvezda pa je u svoje redove dovela Marka Jagodića Kuridžu. Dolazak 32-godišnjeg krilnog centra izazvao je sumnju kod navijača koji su se plašili da nije dorastao zadacima u Evroligi, ali ih je veoma brzo razuvjerio. Prvi nastup u elitnom evropskom takmičenju imao je protiv Zenita u Rusiji kada je njegov tim slavio, a on se nije upisao među strijelce, dok je debi pred skoro 10.000 domaćih navijača imao protiv Bajerna (93:63) i svojim izdanjem oduševio navijače pogotovo energijom koju je donio u tim.Debi u Evroligi bio je protiv Zenita bez zapaženijeg učinka dok ste protiv Bajerna odigrali odličnu utakmicu. Kako ste Vi vidjeli susret sa ekipom iz Minhena?

“Još sam u fazi prilagođavanja na nove saigrače, sve je ovo novo za mene mada je odlično iskustvo. Svi mi pomažu da se što prije prilagodnim kako igrači tako i treneri. Prva utakmica nije bila loša u odbrani mada je najbitnije da pobjeđujemo. Protiv Bajerna je bilo nešto sasvim drugačije i svi smo bili na visokom nivou, pa je stigao ubjedljiv trijumf“, rekao je Jagodić Kuridža za “Glas Srpske”.

Da li ste očekivali da prve poene postignete zakucavanjem?

Hahaha… Nisam razmišljao o tome. Bitno je da odigram što bolje u odbrani i tako pomognem ekipi kao i da donesem energiju. Ako se otvori prilika za postizanje koša znaću da je iskoristim. Realno, svako voli da postigne koš, ali nije mi bitna statistika već doprinos ekipi”.

Kako Vam djeluje igranje u Evroligi nakon dvije utakmice?

“Fizički je mnogo zahtjevnije od bilo kojeg takmičenja kojeg sam do sada igrao. Rosteri su širi, veća je rotacija, samim tim i mnogo jači ritam. To je ono što se razlikuje dok je ostalo isto kao svagdje, izađeš na teren i daš sve od sebe da pobijediš”.

Kako izgleda saradnja sa trenerom Draganom Šakotom koji je jedan od najiskusnijih trenera Evrolige?

“Za sada je odlično. Dobro igramo, daje mi dosta minuta iako sam tek stigao na čemu sam mu zahvalan i dajem maksimum da mu se revanširam na terenu i opravdam pruženu šansu”.

Kada ste dobili ponudu da li ste razmišljali hoćete li je prihvatiti ili ne?

“Zvezda kad zove nema razmišljanja već prihvataš ponudu. Bila je ovo prilika koja se ne propušta i u cijeloj priči nije bilo razmišljanja, pogotovo ne za nekog u mojim godinama. San svih košarkaša kada počinješ da treniraš je da igraš u Zvezdi i trudiš se da ostvariš taj cilj. Malo sam išao okolnim putem, ali sam na kraju završio tamo gdje sam htio”.

Obzirom da imate 32 godine da li je postojala bojazan da nećete ispuniti taj cilj i zaigrati za Crvenu zvezdu?

Pomišljao sam na to, ali nada je uvijek postajala. Uvijek imate ambicije i želju da igrate u što boljem klubu, a sve dok igrate nećete ih se odreći jer kad ih se odreknete onda je vrijeme za penziju”.

Da li bilo straha ili treme prilikom dolaska u klub?

Svaki dolazak u novi klub je odlazak u nepoznato. Ipak, znam šta mogu da dam i da šta treneri vole kod mene pa ću to pokušati da dajem i sada”.

foto:euroleague

About The Author