Partizan preko Fenera do trofeja

Košarkaši Partizana pobjednici turnira u Klužu.

U finalnom meču Partizan je pobijedio Fenerbahče 69:64 (20:17, 11:17, 20:19, 13:16) 

Duel nekadašnjih šampiona Evrope, bio je nova prilika za ponovni susret članova crno-bijele porodice, s obzirom da su u dresu Fenera igrali Žofre Lovernj i Leo Vesterman, dok ih je sa klupe predvodio legendarni Željko Obradović. 

Od početka susreta, crno-bijeli su stekli prednost, ali je Fenerbahče do isteka prve dionice preokrenuo rezultat i poveo sa 20:17. Od druge četvrtine i izjednačenja pa se do polovine posljednjeg perioda, Partizan NIS je bio u blagoj prednosti koju je turski tim u jednom trenutku uspio da preokrene. Ipak, crno-bijeli su imali spreman odgovor, pa su ubrzo ponovo stekli prenost koju nisu ispuštali sve do kraja meča. 

Košarkaši Partizana u ponedeljak vraćaju u Beograd, a nova provjera, ovog puta pred svojim navijačima u Štark areni ih očekuje u četvrtak, 19. septembra kada će igrati protiv grčkog AEK-a. 

Fenerbahče

Tirpanci, Sančakli, Vesterman 6, Kalinić 10, Biberović, Arna 2, Vilijams 15, Mutaf, Čandan 3, Dikson 10, Lovernj 13, Štimac 5

Partizan NIS

Valden 10, Zagorac 21, Jovanović, Gordić 4, Parahovski 4, Jaramaz 5, Miletić. Veličković 2, Tomas 12, Pejners 7, Mozli 4

foto:fenarbahce

About The Author