Stefan Lakić iz Borca prešao u valjevski Metalac: Privukla me uloga u timu

Lakić

foto: aba league/Dragana Stjepanović

Košarkaš iz Višegrada Stefan Lakić iduće sezone braniće boje Metalca iz Valjeva u Superligi Srbije, kojeg će sa klupe predvoditi trener Branislav Ratkovica.

Prošle sezone nosio je dres banjalučkog Borca sa kojim je osvojio Kup Republike Srpske, a u Ligi BiH stigao do drugog mjesta, dok su stali u četvrtfinalu ABA 2 lige. Momak koji pokriva poziciju niskog krila u regionalnom takmičenju prosječno je bilježio 7,3 poena 3,7 skokova i 2,3 asistencije na 11 odigranih utakmica.

“Prešao sam u Metalac i presudila je veća uloga u ekipi, uz generalno jake ambicije tima koje se ogledaju u osvajanju ligaškog dijela takmičenja u KLS i ulazak u ABA 2 ligu. Metalac je jedno vrijeme bio na regionalnoj sceni, lijepo se radilo u klubu i zaslužio je da se vrati na košarkašku mapu te se nadam da ću biti od pomoći”, rekao je Lakić za “Glas Srpske”.

Nastup u KLS ne bi trebalo da mu donese neke probleme, jer je još prije deset godina bio član užičke Slobode, tako da je dobro upoznat sa kvalitetom ostalih timova. Ponikao je u Vardi iz rodnog Višegrada za koju je igrao u dva navrata da bi 2015. godine otišao u SAD, gdje je studirao i igrao za Odesu, Misuri i Samford. Povratak u Evropu donio mu je nastupe za Leotar, Mladost iz Mrkonjić Grada, FMP Železnik i Borac. S obzirom na to dobro je upućen u košarkaška dešavanja i nije mu bilo teško da napravi komparaciju sa ligama u kojima je nastupao.

“KLS je maltene u istom rangu sa ABA 2 ili je bar dosta ekipa u tom rangu. Od 16 ekipa bar deset sigurno se ne bi osramotilo u ABA 2. Prema nekim informacijama dosta sredstava je uloženo ove godine u KLS. Ekipe imaju mnogo veće budžete, dovode igrače i pretenduju na vrh i definitivno će biti veoma zanimljivo”, naglasio je Lakić.

Na čelu Valjevčana od finiša prošle sezone nalazi se Vladan Janković, koji je zamijenio Jovana Teodosića, brata nekadašnjeg srpskog reprezentativca Miloša Teodosića. Redove Metalca prvo su pojačali Nemanja Protić, Aleksa Čabrilo i Filip Đuran. Nakon njih su stigli Lakić, centar Mihailo Mušikić i krilni centar Lazar Stanković. Od starosjedilaca tu su Marko Bajić, Nemanja Janković i Aleksandar Teofilović. Na početku priprema trebalo bi da se pojave i četiri američka košarkaša plej Denis Džouns, bek Demarija Frenklin, kao i centri Kristijan Bandi i Dešon Tomas

About The Author