Noć za pamćenje u Istanbulu

Dugo je Jelena Bruks sanjala evroligaški trofej u svojim rukama, a nakon sedam nastupa na završnim turnirima, taj san konačno je postao java.

Košarkašice Šoprona, na sceni za pamćenje Ulker arene i atmosferi koja će još dugo prepričavati, savladale su Fenerbahče, rezultatom 60:55, u finalu završnog turnira Evrolige. Jelena za ATV, nakon skoro neprospavane noći, kaže da je sreća koja je prožima i dalje neopisiva.

“Utisci su fenomenalni, a osjećaj neopisiv. Četiri godine zaredom smo na završnom turnir. Stigli smo i do finala, nikako da osvojimo trofej, do sinoć! Bilo je izuzetno teško. Čitava sezona nam je veoma teška. Bilo je povreda, promjena u igračkom kadru, skoro nikada ekipa nije bila kompletna. Međutim, kada je bilo najpotrebnije svi su bili tu. Presrećna sam!”, kaže Jelena Bruks koja je u finalu ubacila devet poena uz 11 poena, dok je utakmicu sezone odigrala u polufinalu. U pobjedi nad Avenidom, Bruks je ugradila 27 poena uz četiri skoka.

Šopron je tako, konačno, stigao do svoje prve evroligaške titule u klupskoj istoriji dugoj 101 godinu. Za mađarski klub, Jelena nikada nije krila, da je vežu posebne emocije, pa joj je evroligaški trofej osvojen u dresu Šoprona, tim više draži.

“Naravno da nosi posebnu emociju. Igračice, stručni štab, svi ljudi u klubu, naši navijači i grad, dugo su čekali ovu titulu, a osvojiti ga na ovakav način zaista je nešto posebno.”, kaže Jelena.

Osim Jelene Bruks, evroligaškoj tituli u dresu Šoprona radovala se još jedna srpska košarkašica. Nevena Jovanović u svom prvom nastupu na završnom turniru Evrolige stigla je do trona, a Bruks kaže da je dala veliki pečat u osvajanju titule.

“Nevena je bitan faktor u našoj ekipi što na terenu, što van njega. Stvarno mi je drago da sam sa njom mogla da podijelim ovaj trenutak sreće i veliki uspjeh. Na kraju krajeva, mi, Srpkinje, imamo osjećaj za trofeje.”, kaže Bruks

Uz Jelenu Bruks i Nevenu Jovanović, “srpski košarkaški šmek” Šopronu dao je i Stevan Karadžić koji je savjetnik u stručnom štabu mađarskog kluba.

Za kraj, Jelena kaže, da im je do kraja sezone ostao još jedan cilj, a to je da osvoje šampionsku titulu u Mađarskoj.

foto:fiba

About The Author