Mijailović: Aleks Marić i danas na platnom spisku Partizana

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović o situaciji u klubu.

Mijailović je govorio za TV Partizan o aktuelnoj finanijskoj situaciji u klubu podjetivši da Partizan i dalje vraća dugove iz prošlosti.

“Na utakmici protiv Mege sam sreo Aleksa Marića, kojeg cijenim i poštujem. Naši navijači treba da shvate da je Marić i danas na platnom spisku Partizana. Kada dijelimo plate, mi dijelimo plate i momcima iz generacije Aleksa Marića. Puno vučemo recidiva iz prošlosti. To će nas još dugo pratiti. Ali evo sada, pred plej-of, moramo da vodimo računa da stavimo cijene karata koja je zadovoljavajuća za naše navijače zato što nam je to mnogo bitnije da igrači imaju podršku, ali sa druge strane moramo da vodimo računa da plate podijelimo na vrijeme. U ovom trenutku nama sponzori kasne sa uplatama zbog situacije u Ukrajini, koja je poremetila privredu”.

Partizan će u prvom meču osmine finala Evrokupa igrati protiv Burse.

“Naši navijači moraju da shvate da je format takmičenja Evrokupa surov. Moramo da osvojim Evrokup ako hoćemo da igramo Evroligu. Naravno imamo priliku da se borimo i u ABA ligi. Svaka utakmica je važna. Nije važno da li igramo protiv Burse, Virtusa. Ako izgubimo neku od tih utakmica koju naši navijači smatraju lakšom i ne dođu u halu, jednostavno nema prilike za sljedeću. Ako sljedeću fazu Evrokupa odigramo kako treba, dolaze četvrtfinale, polufinale, svašta je moguće. Samo dvije ekipe su bolje pozicionirane od nas, Gran Kanarija i Huventud. Postoji šansa da ne prođu pošto imaju teške utakmice. Imamo i mi takvu šansu. Imamo veliku šansu da igramo polufinale i finale u Beogradu”, istakao je Mijailović.

Mijailović ističe da se dolaskom Željka Obradovića u klub promijenilo dosta toga.

“Željko je najjedostavniji za sad. Radi na najbolji mogući način. Kada je teško i kada je lijepo, svi smo zajedno tu. On razumije kada postoje problemi u klubu, ekipi. Svako treba da mu da neku novu šansu, podršku. To tako nije bilo ranije, kada su jedva čekali da klub kasni jednu platu, dođu kod mene i kažu mi to. Kada klub ranije nije imao novca, ja sam se borio da nađem novac od svojih prijatelja, kompanija da Partizan isplati platu na vrijeme. Da ne bi postojao prostor za alibi, da klub nešto nije dao i da zato ekipa ne igra dobro. To javnost ne treba da vidi, ali to je detalj koji sam želio da podelim sa našim navijačima”, zaključio je Mijailović.

On je rekao da crno-bijeli gube novac zato što nemaju mogućnost da nastupaju u dvorani na Novom Beogradu i da se muče i sa radnom atmosferom u okolnostima u kojima su sve kategorije prinuđene da se sele tokom sezone iz Arene u Halu sportova “Ranko Žeravica” ili u halu “Pionir”.

“Dolaskom pandemije i sklanjanjem nas iz Arene, nemamo mir i atmosferu za rad. Jako sam zabrinut i pričao sam sa Željkom o tome nekoliko puta. Ove godine smo promijenili tri sale za utakmice i tri trenažne dvorane. Ekipi nije jednostavno da se seljaka iz dvorane u dvoranu, jer naviknete na koševe, parket, a onda promijenite sve. Razumijem da u Areni postoje događaji važni za našu državu i poštujem trud da se takvi sportski događaji dešavaju u Srbiji, ali Partizan je veliki košarkaši brend i promoviše Srbiju na najbolji mogući način. Bivši je šampion, igrao je Fajnal-forove, borićemo se za osvajanje Evrokupa i ABA lgie, ali mislim da ne zaslužujemo ovakav tretman, da neki koncert ili bilo kakvo dešavanje nas može da pomjeri, ne samo iz velike, već i iz male dvorane, gdje se održavaju propratni događaji, a mi tu treniramo. To ljudi treba da znaju, da naše sve kategorije treniraju u maloj dvorani i nama je veliki problem kad nas izbace iz Arene, gdje naše ekipe od seniorske, juniorske, do mladih selekcija… Imamo ogroman problem i nemamo atmosferu za rad”, rekao je Ostoja Mijailović.

Rekao je da će uoči sljedeće sezone “ozbiljno razmisliti i porazgovarati na tu temu”.

“Mislim da ne zaslužujemo ovakav tretman, da je jednostavno svaki događaj preči od utakmice Partizana. Kada igramo u Areni, nama je to prvo finansijski jako problematično, a sa druge strane – nemamo atmosferu za rad”, dodao je on.

Mijailović je ukazao na to da su navijači platili “sezonske” karte da bi gledali utakmice u Areni, a ne u drugim dvoranama.

Recimo, navijači, koji se ne bune, su u pretprodaji dali više od milion evra i nije normalno da nekome prodate kartu za Arenu, a da on sa tom istom kartom gleda utakmice u Hali sportova, u Pioniru, gdje su ograničeni kapaciteti. Nama utakmica u Pioniru donese minus, jer nam stanu samo sezonci koji dođu. Mi van te utakmice ne možemo da primimo nikoga drugoga i sve što platimo u organizaciji utakmice je ogroman minus. Moramo da nađemo rješenje da Partizan ima stalnu dvoranu, gdje će moći da trenira i gdje se ekipa neće pomijerati. Najbolji trener Željko Obradović se vratio, a Partizan nije poštovan dovoljno. A, onda slušate od pojedinih dežurnih gostiju jutarnjeg programa kako Partizan ima nenormalno veliku podršku i novca koliko poželi. Mi imamo podršku, ali daleko od toga što neko priča”, dodao je Mijailović.

foto:Dragana Stjepanović/Mega Mozzart