Zvezda se igrala u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili Cibonu u Zagrebu sa 38 poena razlike u prvom kolu ABA lige.

Rezultat meča sve govori o odnosu snaga na terenu. Zvezda je poslije prve četvrtine koju su riješili u svoju korist 33:11 riješila pitanje pobjednika, a do kraja je bila demonstracija sile i pobjeda 66:104 (11:33,17:31,15:20,23:20).

Najefikasniji na utakmici bio je Kori Volden, strelac 19 poena, Diop Rit je imao 17, Džordan Lojd je ubacio 15, Dejan Davidovac 11, a Marko Jagodić-Kuridža 10 poena.

U poraženom sastavu istakao se Mateo Drežnjak sa 16, Toni Nakić je ubacio 13, a Filip Bundović 12 koševa.

Vidjela se velika razlika između ove dvije ekipe. Oni su nivo Evrolige. Maksimalno su ozbiljno ušli u utakmicu i mi se tu nismo snašli. Igrali su na rubu faula, nismo mogli uspostaviti neke kretnje u napadu i vrlo brzo su tu rješili utakmicu. Mi imamo svoj put koji je trnovit i očekivali smo da će biti teških poraza, međutim, nećemo odustajati. Radićemo i to je to. Igrači imaju moju maksimalnu podršku i bolje da smo se odmah na početku susreli s ovakvom ekipom da znamo na čemu smo. Ne treba preskakati stepenice. Trebat će igračima period prilagodbe na ovu vrstu košarke. Imaće od mene podršku i ruku u svakom slučaju. Ako smo odredili nekakav cilj i priču, put, onda to moramo gurati i biti maksimalno na tom putu. Ja neću odustati. To je proces sazrijevanja i treba vremena za to“, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

Možda smo došli poslije slabijeg početka u Evroligi i ovo je trebala biti poruka u odnosu na tu prvu evroligašku, da napravimo ipak drugačiji pristup. Na kraju je kvalitet došao do izražaja na svim pozicijama i u svakom trenutku od prve minute. Praktično pobjednik nije dolazio u pitanje”, rekao je Saša Obradović, trener Crvene zvezde mts:

foto:Željko Baksaj/CIBONA