Zvezda protiv Albe i tradicije

Košarkaši Crvene zvezde u petom kolu Evrolige sastaju se sa berlinskom Albom.

Trener crveno bijelih Dejan Radonjić i dalje nema kompletnu ekipu na okupu.

Košarkaši Crvene zvezde imaće i dodati motiv pred ovu utakmicu, a to je pogled na istorijat duela koji je u dosadašnjih šest mečeva apsolutno na strani gostiju koji su dobili čak pet utakmica.

Jedini pobjedu Crvena zvezda je izborila još na početku ove serije 29.januara 2015.godine! Prošle sezone u praznom Pioniru ALBA je slavila 90:84. Ovoga puta ambijent će biti značajno drugačiji, a publika će biti veliki i dodatni impuls za crveno bijele.

“Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svakih tri dana na početku sezone, a poslije i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima bilo je jako zahtjevno i teško. Nakon tog ciklusa imali smo četiri dana do utakmice ALBOM. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo što smo i planirali i paralelno se pripremali za utakmicu sa njemačkim timom”, rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

O ekipi ALBE:

“Nastavili su sa sistemom koji je postavio trener Aito. sada je tu njegov pomoćnik koji je dugo radio sa njim. Nastavili su sa prepoznatljivim načinom igre. Napravili su dosta promjena u timu i sigurno će biti potrebno vrijeme igračima da uđu u taj ritam i folozofiju igre, zadržali su i kvalitet koji su imali, na prvom mjestu tu je Sikma, zaslužuju apsolutni respekt, sigurno sa dobrim iskustvom putuju za Beograd, imaju dobra iskustvo igranja ovde, na nama je do dobrom igrom dođemo do kontrole kvaliteta njihove igre i da im ne dozvolimo da oni nametnu svoj ritam igre. Poslije dugo vremena imamo situaciju da igramo u Pioniru evroligašku utakmicu pred našim navijačima. Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige ovde – sigurno da će to biti jako značajno za nas” rekao je trener crveno bijelih.

Luka Mitrović zna odakle prijeti najveća opasnost.

“Opasna ekipa kojoj ako dozvolite da se razmaše i date joj previše prostora to umije da kazni. Vide se još obrisi starog trenera koji više nije tu, igraju sa dosta slobode u igri i ako im dozvolite taj prostor može da bude vrlo neugodno što su i pokazali na utakmici sa Fenerbahčeom. Igrači na koje svakako treba obratiti pažnju su Luk Sikma i Maodo Lo koji su lideri ekipe, ali na prvom mjestu moraćemo da imamo maksimalan fokus svih 40 minuta na našoj odbrani jer je u pitanju odlična napadačka ekipa”.

Utakmica se igra u petak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”.

foto: KK Crvena zvezda mts

About The Author