Zvezda dovela centra iz Banjaluke

Nikola Popović novo je košarkaš Crvene zvezde

Zvezda je u svoje redove vratila Nikolu Popovića, koji je prethodne četiri sezone proveo na Boston Koledžu i sa perspektivnim centrom je dogovorena saradnja na četiri sezone.

Nikola Popović visok je 211 centimetara. Rođen je u Banjaluci 1997. godine. Karijeru je počeo u KK Basket 2000, da bi potom nastupao za Crvenu zvezdu sa kojom je igrao i finale juniorske Evrolige 2015. godine.

Nakon toga dobio je ponudu srednje školu Sejdžmont u SAD-u, koju je prihvatio i poslije godinu dana prešao je na Boston Koledž.

Drago mi je da se vraćam u svoju kuću. Prethodne četiri godine proveo sam u SAD, napravio sam važan korak, stekao obrazovanje,  stekao i dodatno igračko iskustvo, i vraćam se u Crvenu zvezdu gdje želim da ostavim veliki trag. Smatram da sam donio najbolju odluku i da sam izabrao najbolji put. Sada je na meni da radim, da treniram i da se nametnem“ rekao je prilikom potpisa ugovora Nikola Popović,

Prema dogovoru, Nikola će prvu od četiri sezone provesti u dresu KK FMP, gdje će se privikavati na zahtjeve evropske košarke u kojoj nije bio posljednje četiri godine.

foto:bceagles.com/