Znamo šta nas čeka

Košarkaši Partizana NIS, putuju danas u Koper, gdje će se u okviru drugog kola ABA lige sastati sa ekipom Primorske, osvajačem ABA 2 lige i aktuelnim državnim prvakom Slovenije. Samo 14 dana prije sutrašnjeg duela, dva tima su već odmjerila snage u okviru polufinala regionalnog Superkupa u Zagrebu, kada su crno-bijeli došli do trijumfa poslije preokreta u drugom poluvremenu. 

Utakmica u Kopru, na programu je u subotu, 12. oktobra od 18 časova.

“Očekuje nas teška utakmica, protiv rivala koji nije puno mijenjao tim u odnosu na prošlu godinu i koji je dobro uigran. Uostalom, vidjeli smo i nedavno, tokom Superkupa, da je to ekipa koja je itekako sposobna da igra na visokom nivou i da je sa naše strane potrebno da budemo na maksimumu tokom svih 40 minuta. Vjerujem da će utakmica biti interesantna za gledaoce”, poručio je trener crno-bijelih, Andrea Trinkijeri. 

Pred polazak na put, svoja očekivanja je iznio i kapiten Partizana NIS, Novica Veličković. 

“Primorska je i prošle sezone i na početku ove pokazala koliko može da bude nezgodan protivnik, naročito na domaćem terenu. Iako smo u Zagrebu igrali sa njima nimalo laku utakmicu, iskreno očekujem da će sutrašnja biti još teža. Ipak, mi znamo naš cilj i znamo da nas do njega možemo doći samo uz maksimalnu borbu i čvrstu igru”, izjavio je Veličković. 

Izjave za BC Partizan TV povodom predstojeće utakmice dali su i Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz i Nikola Janković, a možete ih pogledati ovdje: 

foto: Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV