Željko Obradović: Rekao sam Ostoji prema meni sada nemaš finansijske obaveze

Obradović o Partizanu.
Željko Obradović

foto: aba liga/ Dragana Stjepanović

Željko Obradović otkrio nepoznate detalje.

Željko Obradović se prije tri sezone vratio u Partizan. Prve sezone ekipa je zaustavljena u osmini finala Evrokupa, nakon poraza od Burse. Baš poslije tog poraza se dogodio veoma zanimljiv detalj koji je Obradović otkrio gostujući na N1 televiziji.

“Rekao sam Ostoji poslije poraza od Burse te prve sezone: “Znam da ti je teško. Prema meni sada nemaš finansijske obaveze”. On je bio u čudu, rekao je “Željko, hvala ti”. Nisam primio četiri plate do kraja te sezone. To je Partizan za mene. Toliko mi znači jer znam da idu priče koliko Željko Obradović zarađuje”, rekao je trofejni trener.

Osvrnuo se na tek završenu sezonu u kojoj Partizan nije osvojio trofej.

“Svjestan sam da ova sezona nije uspješna. Prvi ću da kažem da nije uspješna, onda se radi sljedeće… Ili se mijenja trener ili se mijenjaju igrači. Uprava je dala meni povjerenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to povjerenje”.

Nešto slično je bilo i davne 1992. godine kada je Partizan osvojio Evropu.

“Radio sam bez plate te 1992. godine. Dobili smo premije za titule, rekao sam da se to daje mom stručnom štabu, a meni kada dođe vrijeme, to vrijeme nikada nije došlo. Otišao sam poslije u inostranstvo, tada sam platio dvije garnititure dresova i trenerki da se još više odužim Partizanu za priliku koju mi je dao”.

Crno-bijeli su trenutno u potpunoj rekonstrukciji igračkog kadra poslije loše sezone.

“Ja sam neko ko vjeruje da igrači treba da budu uvijek u prvom planu. Svaku priliku da pomjerim sebe u drugi plan to iskoristim. Mislim da me ima previše jer imam konferencije za štampe poslije ABA lige i Evrolige. Tu svako od novinara može da me pita šta hoće”.

Uslijedilo je pitanje o njegovim žustrim reakcijama tokom utakmica.

“To je između mene i igrača. Oni znaju. Uvijek kažem da ništa nije lično, jer je sve u cilju da im pomognem. Moja koncentracija je uvijek na najvećem mogućem nivou, kada pričamo o mojim reakcijama, one su zasnovane na odluke igrača.

Nije nikada problem da igrač promaši, to nije njegov problem, već moj da li ću da ga držim na terenu, već ako ponavlja iste greške… to je problem. Ako radiš na pravi način na treningu, igraćeš. Prvi preduslov je želja igrača, navijači to prepoznaju”.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author