Obradović: Imam dobar osjećaj

Željko Obradović će sa Fenerbahčeom braniti titulu šampiona Evrolige na Fajnal foru u Beogradu.

Košarkaši Fenerbahčea sa 3:1 u seriji bili su bolji od Baskonije i u polufinalu u Beogradu igraće protiv Žalgirisa, koji je bio boji od Olimpijakosa.

“Poslije prve utakmice koju smo odigrali u Vitoriji, napravili smo duboku analizu i pokušali smo da se spremimo za ono što nas čeka. Ključ je, bez dileme, bila naša agresivnost. Bilo nam je jasno da moramo da odigramo drugačiju utakmicu u odnosu na utorak. Mnogo smo razgovarali o tome, morali smo da budemo agresivniji, i ofanzivno i defanzivno. Ako se izuzme nekoliko minuta na početku utakmice, vjerujem da smo odigrali odlično. Zadovoljan sam zbog reakcije mojih igrača”, rekao je trener Fenerbahčea Željko Obradović, koji će tako 17. put voditi ekipu na završnom turniru

“Imam dobar osjećaj, prvenstveno jer imamo igrače koji nikada nisu igrali na fajnal-foru. Šalili smo se sa njima tokom cijele sezone, a i na početku ove serije. Rekao sam drugima da im objasne šta znači igrati na završnom turniru. Srećan sam zbog njih, ali i cijelog tima jer su odradili veoma dobar posao. Prije ove utakmice rekao sam im u svlačionici da smo tu gdje smo zbog njihovog rada i da mogu da igraju odličnu košarku, tako da moraju da budu agresivni na terenu, što su i pokazali”.

U borbi za finale Evrolige, aktuelnog prvaka Evorpe čekasjajni Žalgris.

“Na ovom nivou, kada imate najboljih osam timova u Evropi, svi mi pričamo o tome ko je favorit, ali tako nešto ne postoji. Žalgiris je pobijedio Olimpijakos u posljednjoj utakmici ligaškog dijela sezone, savladao ih je ponovo na teškom terenu i potom slavio u oba meča kod kuće i to sa solidnom razlikom. Zaslužio je mesto na fajnal-foru. Da li je to iznenađenje? Uvijek se govori da su timovi koji imaju prednost domaćeg terena favoriti, ali imamo mnogo primjera da nije baš tako”Čestitam Žalgirisu. Šaras je moj vrlo dobar prijatelj i uradio je fantastičan posao. Niko nije očekivao da će ući među četiri ekipe, ali kada uspostaviš dobru hemiju sa igračima i kada dobro radiš svoj posao, možeš da postigneš sve”,  rekao je Obradović.

foto:foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili