Obradović: Fajnal for u Beogradu nešto posebno

Željko Obradović o predstojećem Fajnal foru u Beogradu.

Željko Obradović sa Fenerbahčeom će braniti titulu na Fajnal foru u Beogradu. Do sada je devet puta sa Partizanom, Panatinaikosom, Huventudom, Realom i Fenerbahčeom bio najbolji u Evropi.

“Fajnal-for u mojoj zemlji je za mene nešto posebno”, rekao je Obradović za “Eurohoops” .

U polufinalu ga očekuje Žalgiris trenera Šarunasa Jasikevičijusa, koji je kao igrač Panatinaikosa, pod Obradovićevim vođstvom 2009. bio pobjednik Evrolige.

“Razmišljam samo o polufinalu protiv Žalgirisa, ni o čemu drugom. Glavna stvar je to što su Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović otišli u NBA, a otišli su još i neki, a mi smo potpisali pet novih igrača i sada smo srećni, jer su se oni svi ispostavili kao dobri potezi”, rekao je Obradović.

Šarasa Jasikevičius je trenirao u Panatinaikosu, a Pabla Lasa u Rela Madridu. Dimitris Itudis mu je bio pomoćnik čak trinaest godina u PAO.

“Srećan sam što će svi oni biti na fajnal-foru. Nije me iznenadilo što se Šarunas nalazi u ovoj poziciji. Verujem da svi veliki igrači imaju šansu da postanu veliki treneri, samo je pitanje tajminga i ukazivanja dobre prilike”, jasan je srpski stručnjak.

Fenerbahče je pod njegovim vođstvom izrastao u respektabilnu ekipu u Evropi.

“Uvijek želim da se zahvalim predsjedniku Azizu Jildirimu. Omogućio je da svi budemo zajedno i dao nam je slobodu da radimo kako mi smartamo da je neophodno. Iza svih rezultata i toga što smo postavili Fener na ovaj nivo stoji timski rad. Svaki dio kluba radi u istom pravcu. Počev od predsjednika, članova Uprave, sponzora, ljudi u kancelarijama, mog stručnog štaba i igrača, koji su najvažniji. Uz timski rad smo Fenerbahče doveli do toga da ga svi poštuju”, rekao je Obradović.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili