Stevanović: Partizan može do titule

Zoran Stevanović misli da Partizan može do titule šampiona Srbije.

Zoran Stevanović, koji je sa Partizanom bio osvajač Evrolige, a trenutno je zadužen za omladinske selekcije u klubu smatra da crno bijeli mogu do šampionske titule u domaćem prvenstvu.

“Iskreno mislim da Partizan može ozbiljno da zaprijeti Zvezdi u šampionatu Srbije, međutim, siguran sam da će promjena trenera u timu našeg rivala itekako donijeti pozitivne stvari i napredak u igri „crveno-bijelih“. Ne želim da umanjujem kvalitete Dušana Alimpijevića, ali poznavajući novog trenera Milenka Topića i znajući kakav je kao čovjek, te koliku energiju ima, ne sumnjam da će prodrmati Zvezdu koja je očigledno u posljednje vrijeme upala u krizu. Ipak, ne treba zaboraviti da su ti igrači pobjeđivali evropske velikane, da su igrali na visokom nivou u Evroligi i sigurno nisu zaboravili da igraju. Ko god misli suprotno sigurno griješi”, rekao je Stevanović.

On je sa Igokeom osvojio šampionsku titulu BiH 2001. godine. Prati rad bivšeg kluba.

“Kada sam ja igrao u Igokei to je bio dobro organizovan klub, međutim, i tada je bilo nas deset igrača sa strane. A kada jedan klub ima desetak igrača sa strane, onda gotovo da nema ništa. Sada Igokea ima novu dvoranu, bilježi dobre rezultate u ABA ligi, a vidim da su krenuli odlično da rade i sa mlađim kategorijama. Na kvalifikacionom turniru u Zagrebu juniori Igokee su nas pobijedili  sa dva razlike, igraju odlično i dobro je da okupljaju najbolju djecu iz Republike Srpske. To je put koji treba da se ide, ali i da se istraje u njemu”, rekao je Stevanović i dodao kako ima interesantnih igrača u Igokei.

“Moram priznati da smo prije četriri godine pokušavali da dovedemo Dalibora Ilića u Partizan, igrača koji predvodi tu mladu generaciju. Nismo u tome uspjeli, Igokea jeste i ono što je najbitnije vidim da se on dobro razvija, a izuzetno mi je drago kada bilo koji igrač u bilo kojem klubu ide ispravnim putem”, rekao je Stevanović.

foto:kosarka24.ba,monografijaksrs/Željko Tica

About The Author

Možda ste propustili