Zagorac: Promijenio sam patike

Rade Zagorac o pobjedi protiv Zenita.

Rade Zagorac opet je povukao Partizan do pobjede. Ovaj put protiv Zenita. Odličan je bio naročito u trećoj četvrtini kada su crno bijeli nagovijestili da mogu do pobjede. U drugom dijelu ušao je sa drugim patikama.

“Morao sam da promijenim patike. Dosta su me žuljale, očigledno je pomoglo. Ove su nove, od prije nekoliko dana”, rekao je Zagorac, koji sa dosta emicija igra pred domačom publikom.

“Ma, izgorim po deset puta na utakmici. Srećom, tu je Đorđe Gagić da me „gasi“.

O pobjedi

Sjajna pobjeda. Toliko smo pričali da bi ekipa trebalo da raste, drago mi je što se to potvrdilo. Prvo poluvrijeme nije bilo sjajno, malo smo bili šokirani snagom i fizičkom spremnošću Zenita, ali smo imali dobar razgovor u svlačionici. Urodio je plodom. Imali smo i dozu sreće, zaslužili smo je. Ponosan sam na cijelu ekipu, borbenost, zalaganje i energiju u drugom poluvremenu“, ističe Zagorac.

Na pitanje o tome koji je domet ovog tima Zagorac je kazao:

“Rekao sam na početku ove sezone da je najveći kvalitet ove ekipe što ne poznaje limit jer smo suviše mladi. Niko ne zna koje su granice i moramo da radimo ka tome da taj stepenik dižemo za više. Dokle će to doći ja se nadam na neke velike visine koja će značiti i velike razultate”.

foto:KKPartizan NiS

About The Author

Možda ste propustili