Čanak: Dokaz da možemo

Nenad Čanak poslije pobjede protiv Zenita.

Partizan je odličnom igrom u drugom poluvremenu došao do pobjede protiv Zenita u drugom kolu Evrokupa.

“Izuzetno teška i značajna utakmica, izuzetno značajna pobjeda za mlad tim, zbog samopouzdanja i dokaza da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga”, rekao je Nenad Čanak novinarima poslije meča.

Ukazao je na punu bolju odbranu svog tima u drugom poluvremenu.

“Prvo poluvrijeme – mnogo mekano. Nekoliko puta smo primili trojke iz tranzicije, gdje nismo ispoštovali dogovor da ne jurimo ‘svog’ igrača, nego da svako čuva onog na kome je ostao prilikom njihovog preuzimanja u odbrani. ‘Pik end rol’ odbrana je bila vrlo mekana, bez korišćenja ruku i to je rezultiralo sa 46 primljenih poena na polovini utakmice.U drugom smo izveli bolju odbrambenu petorku, sa Nikolićem na pleju, sa Zagorcem i Sijem na krilima. Uspjeli smo da iskontrolišemo njihovu tranziciju i skok, spustili smo ih na 36 poena, a naravno i pogodili smo neke šuteve nakon što smo ispali iz postavljenih akcija. Mislim da smo u globalu zaslužili ovu pobjedu”.

Dvorana je opet bila puna kao i u subotu protiv Olimpije.

“Poslije Olimpije sam rekao da ćemo angažovanjem, borbenošću, nadam se i rezultatima, doprinijeti da ovakva atmosfera bude uobičajena. Pamtim ovakve utakmice iz igračkih dana, hvala publici koja nas je nosila, ali nadam se da će doći dan kada nećemo posebno pričati o tome, već će to biti nešto normalno”.

foto:Partizan NIS

About The Author

Možda ste propustili