Zadar “gurnuo” Borac ka začelju

Zadar u odloženom meču 11. kola ABA lige bolji od Borca.

Zadar je slavio pobjedu 75:73, kojom su tim iz Čačka pogurali ka dnu tabele.

Zadrani su trenutno na 10. mjestu sa sedam pobjeda i 14 poaza, a Borac je pretposljednji sa omjerom 5-16.

Gostujući tim odnosno Nikola Kočović je imao posljednji napad, bek Borca se odlučio za polaganje, ali je promašio i Borac je izgubio.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Činanu Onuaku sa 18, Dominik Mavra je ubacio 16, a Džastin Karter 15 poena.

Na drugoj strani Nikola Kočović je postigao 16, Brajs Džons 15, a Nenad Nerandžić i Nemanja Todorović su dali po 11 poena.

“Vidjelo se da je ova utakmica važna za obe ekipe. U prvom poluvremenu bilo je malo nervoze, ali u drugom su se obe ekipe malo opustile. U drugom dijelu bili smo više fluidni u napadu, pogodili smo četiri trice dok je Borac zabio devet, a u prvom dijelu obe ekipe su zabile samo tri. Po ko zna koji put smo doveli utakmicu u egal, dali smo protivnicima priliku da imaju zadnji napad i s tim nisam zadovoljan. Čestitam ekipi na pobjedi nakon ove serije poraza. Najvažnije je da smo pobijedili, ali moramo biti svjesni da obrana mora biti puno bolja“, rekao je trener Zadra Veljko Mršić.

“Mi smo odigrali jednu od najgorih napadačkih utakmica ove sezone. Dali smo samo šest poena u drugoj četvrtini i to nas je koštalo pobjede. Nismo imali sreće, možda nismo ni zaslužili tu pobjedu, ovaj posljednji šut možda je mogao ući, ali nama se to ove sezone puno puta događa. Ne znamo kako da pobijedimo utakmicu, ali to ništa ne umanjuje pobjedu Zadra. Zadar je odigrao jednu dobru utakmicu, pogodili su šuteve u tim odlučujućim trenucima. Čestitam Zadru na pobjedi i na fer i korektnoj utakmici“, izjavio je trener Borca Marko Marinović.

foto:Zadar/ Zvonko Kučelin