Zadar bez trenera

Danijel Jusup nije više trener Zadra.

Za raskid ugovora koji je isticao obaviješten je mailom.

“Istina je, poslali su mi raskid mailom, još ga nisam potpisao, ali to je formalnost”, rekao je za 24sata.hr sada već bivši trener Zadra.

Sličan scenario vidjeli smo u Ciboni gdje je otpuštena radna zajednica te trener Ivan Velić. Ipak, Velić bi se trebao vratiti na poziciju kad ponovno počnu takmičenja.

To u Zadru nije slučaj, mislim da ovdje radna zajednica nije otpuštena, a meni je istiecao ugovor na kraju sezone tako da je ovo bilo logično rješenje”, kazao je Jusup.

Inače, radna zajednica u Zadru broji 13 ljudi, a njima bi dio primanja trebao sjesti iz paketa pomoći Vlade. S igračima bi uskoro trebali biti raskinuti ugovori koji su većini vrijedili do 15. maja. Usmeno im je to iz kluba najavljeno.

Prvenstvo Hrvatske zaključeno je, neće biti prvaka, a odluka o nastavku ABA lige još je na čekanju. Zadar je najizgledniji kandidat za ispadanje.

“Sumnjam da će biti košarke ovog ljeta. Vjerovatnije je da će i ABA liga završiti po istom scenariju kao hrvatska liga. Pitanje je samo kog će ABA liga poslati u Evroligu iduće sezone ako ne proglase prvaka. U našem prvenstvu može jedino nastati spor između Cibone i Zadra oko toga ko će u Fibinu Ligu prvaka, ali pitanje je hoće li iko biti zainteresovan za to”.

Hrvatski strateg vidi ovo kao veliku priliku hrvatske košarke.

“Slažem se s Acom Petrovićem koji je kazao da će sad naši klubovi biti prisiljeni forsirati domaće mladiće. Godinama su se uzimali polovni stranci. Naši dečki će sad imati cijelo ljeto za treninge, da se podignu na još viši nivoo, sad nema reprezentacija. Svi se kunu u hrvatstvo pa uzimaju strance. Zaboravite strance u vrijeme ove krize!”, poručuje iskusni hrvatski trener pa dodaje:

“Ovo nikako nije propast hrvatske košarke. Ovo je prilika da se malo spustimo na zemlju i približimo narodu, poput, recimo, rukometaša. Vidjećete kako se radi sad kad se nema. Navijači se lakše mogu identificirati s nekim klubom ako taj klub ne živi na visokoj nozi, ako se bori za život poput njih. Tako se najlakše dolazi do sinergije”.

foto: Nikola Vuruna/Igokea