Zaboraviti Žalgiris, stiže Alba

Košarkaši Crvene zvezde nemaju puno vremena za analizu onoga što je bilo, jer već u petak od 19 časova igraju novu utakmicu Evrolige, duel 20. kola Evrolige protiv ekipe Albe, koja je u gostima u prošlom kolu savladala Olimpijakos.

Za sada nije poznato na koje će snage računati trener crveno-bijelih Dragan Šakota, koji je zbog skraćene rotacije imao dosta problema i u srijedu uveče, kada nisu igrali Perperoglu, Davidovac, Čović, Jagodić Kuridža, a sa virusom imali su Panter i Štimac…

“Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre a to je tranzicija, puno kontri šuteva. Ne smijemo da zaboravimo da nas je sa tim stilom igre Alba potpuno nadigrala u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umijemo. Sa druge strane, ALBA pokazuje po posljednjim utakmicama da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera koji je postavio svoj sistem u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona“, rekao je trener crveno-bijelih Dragan Šakota.

Ono što može da bude od presudne važnosti u ovakvim utakmicama je podrška sa tribina:

Imali smo sjajnu podršku sa tribina u srijedu uveče, i ona će nam biti još važnija u petak protiv ALBE jer se mnogo trošimo ove nedelje u ovom ritmu utakmica.Kada se na to dodaju i brojne povrede…Međutim, vjerujemo da možemo brzo da se osvežimo koliko-toliko oporavimo i pripremimo za ekipu koja igra potpuno drugačije od Žalgirisa. Igraju izuzetno brzo, sa najvećim brojem posjeda, šuteva i kontranapada u cijeloj ligi. To znači da moramo da kontrolišemo dešavanja na parketu, da ih usporimo, da odigramo čvrsto i pametno u odbrani” rekao je Ognjen Dobrić prvotimac crveno-bijelih.

foto.euroleague