Za vikend peti po redu turnir “Aco, Prle i Milenko”

Peti međunarodni „Memorijalni turnir “Aco, Prle i Milenko” na programu u petak i subotu u sportskoj dvorani „Obilićevo“.

Osim domaćina Orlova učestovaće sarajevski Plej-of, Duga Šabac i Čelik.

“Zbog dobro poznate situacije klubovi iz Slovenije i Hrvatske nisu mogli da nam potvrde učešće.  Organizovali smo turnir i pozvali klubove iz Srbije i BiH. Ovo je Memorijalni turnir, pa zbog njegove važnosti nismo željeli da ga otkažemo”, rekao je predsjednik ŽKK Orlovi Luka Lugonja.

Podsjetio je šta su sve za košarku uradili ljudi u čiju čast se igra turnir.

“Za one mlađe ljude moram da kažem da su ovi sportski radnici zadužili  Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, oni su cijeli život uložili u košarku i dali sve košarci. Prle Tošić je bio veliki trener, bio je pomoćni trener Ranku Žeravici 1970. kada je Jugoslavija postala svjetski šampion. Milenko Novaković, vodio je sve banjalučke klubove i bio je trener KK Bosne u periodu kada je stvarao igrače koji su proslavili jugoslovensku košarku. Aco Jurić je stvaralac ženske košarke u Banjaluci i oni su zaslužili da damo sve od sebe da nastavimo tradiciju”, rekao je Lugonja.

U prvoj utakmici u petak, 18. septembra od 17 časova, igraju Plej-of i Zorka iz Šapca, a od 19 časova snage će odmjeriti Orlovi i Čelik. Utakmica za treće mjesto igra se u subotu od 15 časova, a finale je na rasporedu od 17.

foto:košarka24.ba