Dvostruki aršini u Košarkaškom savezu BiH.

Svi klubovi nisu, a trebali bi biti isti. KK Bosna se već dugo izlazi u susret. nekad s pravom ipak su prvi šampion Evrope sa prostora bivše Jugoslaviji, bili su veliki klub i nadamo se da će ponovo biti. Zbog navodne bolesti njihovog igrača traže i imaju podršku KS BiH da se meč odloži.

Ali šta je sa onim manjim, ali ponosnim klubovima, koji su zbog ne može se reći sličnih, ali situacija kada je bolest bila stvarna ispadali. U BiH sjećanja ne idu daleko, ali samo prije pet godina osam igrača KK HEO iz Bileće je bilo zaraženo morbilama, pošto je tih dana vladala epidemija u toj opštini. Ostao je klub iz Bileće sa samo pet igrača. Ne bi ni to bio problem, ali te godine je moralo igrati zaštićeno godište, a nisu ih imali u toj petorci. Iz Bileće su tražili da se za dva dana odgodi meč protiv Slobode.

Uprkos bolničkoj dokumentaciji u kojoj je navedeno da moraju u izolaciju od 10 do 15 dana, komesar je odmahnuo rukom, jer ko su doktori i njihovo mišljenje. HEO se nije pojavio na meču u Tuzli, Savez ekspresno reagovao utakicu registrovao 20:0, te je KK HEo oduzet i bod. Epilog HEO je zahvaljujući tome, ali i nekim čudnim rezultatima u posljednjim kolima ispao iz lige. Za klubom iz Bileće nije se puno žalilo, nisu pisani tekstovi, nisu svjetske zvijezde upućivale apele. Ali preživjeli su i sa velikim ambicijama ulaze u novu sezonu Prve lige Republike Srpske.

foto:kosarka24.ba