WABA Orlovi

ŽKK Orlovi od naredne sezone u WABA ligi.

Poslije Mladog Krajišnika još jedan banjalučki klub igraće žensku regionalnu Ligu. Plasmanom u finale Lige BiH Orlovi su stekli pravo da igraju regionalno takmičenje. Uz podršku grada i sponzora zatvorena je finansijska konstrukcija i od naredne sezone će igrati regionalnu ligu.

Predsjednik kluba Luka Lugonja podsjetio je da je u prethodnoj sezoni osvojeno osam trofeja čime su apsolutno zaslužile poziv za učešće u regionalnom takmičenju.

“Prioritet u WABA ligi je promocija naših igračica i naše djece, a sad nam je trebala pomoć od svih. I od grada, društvene zajednice i dvorane, a mi ćemo dati sve od sebe da što dostojnije predstavimo Banjaluku. Tražili smo od grada minimalno 50.000 KM. Izračunali smo kilometražu i to je neki minimum minimuma za nastup u WABA ligi. Ukupan budžet trebao bi da bude od 115 do 117 hiljada KM. Tražićemo nekoliko pojačanja da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama regije”, rekao je Lugonja i dodao kako Slaviša Ožegović ostaje trener kluba.

Isidora Orašanin počastovana je što će nastupati u regionalnoj ligi.

“U ime svih saigračica mogu da kažem da se radujemo igranju međunarodnih utakmica i obećavamo da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate za naš grad”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je učešće ŽKK Orlovi u regionalnom takmičenju odlična vijest za kompletan banjalučki sport.

“Posebno za košarku i žensku košarku. Dolazi nam WABA liga jer su ‘orlice’ dobile poziv koji se nije mogao odbiti. Kad su nam ljudi iz Orlova došli i zatražili pomoć, mi smo rekli da se to ne smije propustiti jer želimo da vratimo žensku košarku na mjesto koje joj pripada. Sad je prilika da podignemo interes publike u Banjaluci, čije su institucije u potpunosti stale iza Orlova. U komunikaciji smo i sa republičkim vlastima, a posebno se zahvaljujem kompaniji m:tel, koja je od starta prihvatila da učestvuje u finansijskom dijelu zajedno sa nama. Prvu sezonu vjerujem da imamo finansijski zatvorenu, a poslije ćemo da idemo dalje. Čestitke našim ‘orlicama’ i očekujem od njih da neće biti prolazni učesnik regionalnog takmičenja”.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili