Cedevita+Olimpija=KK Cedevita Olimpija

Zvanično Cedevita i Olimpija su jedan klub.

Vicešampion Hrvatske Cedevita i vicešampion Slovenije Olimpija od danas su jedan klub. Zvaće se Cedevita Olimpija,sjedište će im biti u Ljubljani, naredne sezone nastupaće u ABA ligi.

Klubovi se udružuju kao ravnopravni partneri, s glavnim sponzorima Atlantic Grupom i Petrolom. Novi će klub imati sjedište u kultnoj ljubljanskoj dvorani Stožice.

“Ovo je prvi put da se udružuju dva profesionalna kluba iz dviju država, riječ je o novitetu na području Evrope, zbog čega smo osobito uzbuđeni. U NBA ligi je uobičajeno da franšize mijenjaju sjedište, pa iako je za Evropu danas ovo avangardan potez, mi preseljenje u Ljubljanu i udruživanje s KK Petrol Olimpijom vidimo kao logičan iskorak za vrijeme koje je pred nama. Možemo reći da gradimo na osnovama koje je na ovim prostorima prije više od 40 godina postavio Krešimir Ćosić, koji je uspio biti trener Olimpije iz Ljubljane, a igrati za Zadar. Nama granice ne smetaju, ovo predstavlja neko novo pomicanje uobičajenih pogleda na organizaciju kluba i sretan sam da vodstvo KK  Petrol Olimpije dijeli s nama takve poglede i iste vrijednosti”, rekao je predsjednik Uprave KK Cedevita Emil Tedeski novu fazu u razvoju kluba.

“Udruženje dvaju klubova predstavlja puno više nego samo spajanje dvaju imena. To je objedinjavanje dva dobra u jednog najboljeg. To je povezivanje i zajedništvo navijača, sponzora, igrača, trenera, stručnog stožera i svih nas koji sukreiramo oba kluba. Odlučili smo se za udruživanje jer istinski vjerujemo da je jedan najbolji klub bolji nego dva dobra. Jer vjerujemo da sport ruši sve granice”, kazao je predsjednik Košarkaškog kluba Petrol Olimpija Tomaž Berločnik.

Novosti za prvi tim ne znače povlačenje Cedevite iz Zagreba. U Zagrebu će biti košarkaški klub Cedevita Junior, koji će se oslanjati  prvenstveno na domaće igrače i trenere te će se takičiti u hrvatskom prvenstvu u svim starosnim kategorijama.

U narednim danima biće saopšteno i ko će biti novi trener novog kluba.

foto:KK Cedevita Olimpija

About The Author

Možda ste propustili