Vuk Radivojević: Čolan blati ime Saveza, Igokea radi u interesu košarke (VIDEO)

Gost sportskog dijela Centralnih vijesti ATV-a bio je sportski direktor KK Igokea Vuk Radivojević, koji je poručio da bi za košarku u BiH u ovom trenutku najbolje bilo da generalni sekretar Amer Čolan ode sa te pozicije.

Prethodnih dana Čolan je ponovo pokrenuo priču o učestvovanju košarkaša Igokee u Ligi šampiona, ali je govorio i o samoj ABA ligi.  Radivojević smatra da on u ovom trenutku blati ime Saveza, dok Igokea radi u interesu košarke.  

“Žao mi je što moramo uopšte da pričamo o ovim stvarima, ali samovolja generalnog sekretara Amera Čolana dovodi do toga da vuče cijeli Savez u propast. Moram da ispred cijelog kluba demantujem sve ono što je on izgovorio ovih dana, Upravni odbor nije donio nikakve odluke, a što se tiče naših nastupa u Ligi šampiona i ABA ligi, on o tome sigurno neće odlučivati. Mi smo poslali dopis BCL Ligi šampiona i prijavili se za jedno od četiri mjesta, oni odlučuju koga će da prime. Savez može samo da pošalje prijavu. Imamo svu potrebnu dokumentaciju i tu se završava sva priča“, rekao je Radivojević.    

Poručio je i da se u Igokei uvijek radilo samo u interesu košarke, i da ih samo prosperitet upravo i zanima.  

U Igokei se uvijek radi i radilo se u interesu košarke. Nikad ne gledamo odakle koji igrač dolazi. Kod nas imamo košarkaše svih nacionalnosti i vjeroispovjesti. Na to nikad nismo gledali ni u mlađim kategorijama ni u prvom sastavu. Dali smo prošle godine dva reprezentativca u BiH, tri u Srbiji. On može da priča da smo okrenuti ka Srbiji, ali pravimo igrače i za BiH i nikad nikome nismo zabranili da igra za BiH, što je činjenica. Naši juniori su nedavno osvojili turnir u Beogradu, a MVP je bio naš Amsal Delalić, koji je prošle godine došao iz Tuzle. Zašto o tome ne pričamo?“, naglasio je Radivojević.      

On je još jednom podvukao da su rezultati Igokee, Sparsa i Borca prošle sezone bili fantastični i da se, umjesto o tome, priča o stvarima koje nemaju veze sa razvojem košarke u BiH.

“Čolan bi trebalo da se uhvati svih uspjeha bh klubova prošle sezone, prvenstveno Igokee koja je napravila najveći uspjeh u istoriji ne samo kluba. Naši rezultati doveli su do toga da smo otišli direktno u grupnu fazu Lige šampiona ove sezone. Pored toga učestvovali smo u plej-ofu ABA lige, naš trener je bio najbolji trener sezone, a Dalibor Ilić među tri najbolja najmlađa igrača FIBA Lige šampiona. Generalni sekretar Čolan se bavi lažima, blati ime Saveza, samoinicijativno šalje dopise FIBA-i. On kaže da želi da utiče na poboljšanje bh košarke, ali radi sve suprotno. Treba da se priča i o rezultatima Borca i Sparsa. Vidjeli smo i na zadnjoj Skupštini ABA lige da su donesene odluke u interesu košarke, i da sve ide naprijed. Skupština je napravila veliki korak za cijeli region, ABA liga će biti jedna od najstabilnijih u Evropi. Organizacija sve vrijeme radi u interesu košarke u regionu i pokušava da nađe zajednički jezik sa Savezom. ABA liga će ponovo imati dva učesnika iz svakog nacionalnog takmičenja. Iz ABA 2 lige se ulazi u ABA 1 i svi ti klubovi će se boriti za ulazak u viši rang. Umjesto da pričamo o lijepim stvarima, pričamo o ovim stvarima i tome se neće stati na kraj dok ne ode generalni sekretar“, jasan je Radivojević.

Za kraj se dotakao i situacije vezano za košarkaše Širokog.

“Na skupštini se ABA odlučeno je da specijalne pozivnice budu uručene Zlatiboru i Širokom. Igokea je zajedno sa drugim klubovima glasala da se vajld kard ne plaća i da mogu slobodno da učestvuju“, zaključio je Radivojević.

Stav klubova iz Republike Srpske koji nastupaju u prvenstvu BiH je jedinstven i oni se neće naći na sutrašnjem sastanku timova u prostorijama KS BiH. Leotar, Radnik i Mladost, dali su podršku Borcu i Igokei, koji nisu pozvani na sastanak, a zajednički stav je da svi klubovi moraju da budu u Sarajevu kako bi se našlo rješenje. Iz banjalučkog Borca poručuju da je velika stvar što su timovi jedinstveni, jer samo tako može da se izađe iz ove situacije.

foto:kosarka24.ba/video/ATV