Vujošević: Zanima me samo BiH

Duško Vujošević kategoričan o prioritetima.

Mediji u Sloveniji kao ekskluzivnu vijest objavili su da će Dejan radonjić preuzeti Olimpiju, a da će mu savjetnik biti aktuelni selektor BiH Duško Vujošević.

Njih dvojica svojevremeno su sarađivali na klupi Crne Gore, kada je Vujošević bio selektor, a Radonjić pomoćnik i od tada se blago rečeno ne slažu, tako da je ta informacija u startu za one,koji iole poznaju stanje bila bez osnova. Za svaki slučaj Vujošević je za “EuroBlic” pojasnio da od tog nema ništa.

“Ta informacija nije tačna, niti sam dobio ponudu, niti razmišljam da u budućnosti radim u Olimpiji. Trenutno sam skoncentrisan na rad u reprezentaciji BiH i ono što nas očekuje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.Priče oko mog angažmana u Olimpiji definitivno nisu tačne.”, izjavio je Vujošević.

Reprezentaciju BiH očekuje vjerovatno najvažniji period u kvalifikacijama za plasman na Mundobasket 2019. godine u Kini.Najprije će BiH odmjeriti snage sa Belgijom 22. februara na domaćem terenu.

“Utakmica protiv Belgije odlučuje da li ćemo se plasirati u naredni krug kvalifikacija. Imamo mlad tim, ekipu u stvaranju i pokušaćemo da napravimo odličnu atmosferu, sinergiju sa navijačima i da se dobro spremimo za taj meč, onoliko koliko je moguće u tih šest dana koliko ćemo biti na okupu. Nadam se da ćemo se na kraju radovati i dobiti tu utakmicu, ali u sportu je zaista teško baviti se bilo kakvim prognozama. Belgija je izuzetno kvalitetna i mogu reći da se u BiH pogrešno stvara slika da smo mi favoriti u tom meču. Napravljen je korak napred kad je riječ o atmosferi oko reprezentacije, u nekim mečevima je atmosfera bila stvarno dobra, ali to je još mali napredak. Moramo više ako želimo dobre rezultate”, rekao Vujošević

Nakon Belgije slijedi težak put u Perm.

“Mene od njihovog tima najviše brine komplikovano putovanje koje ćemo morati da prođemo. Iz Sarajevo idemo do Beča, iz prestonice Austrije letimo u Moskvu, a iz ruskog glavnog grada čarter letom idemo u perm. Zaista mi nije jasno što se utakmica igra u ovom gradu, ali na to ne možemo da utičemo”.

foto:printscreen/youtube

About The Author