KSBiH moli FIBA

Problemi košarkaške reprezentacije BiH sa putem u Rusiju.

Reprezentacija BiH 23. februara igra protiv Belgije u Sarajevu meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Dva dana kasnije očekuje ih meč  u Rusiji u gradu Permu od 15 časova.

Problem je što do Perma nema direktne avionske linije, pa bi košarkaši BiH morali presjedati u  Moskvi i praktično bih iz aviona izašli na teren.

Rješenje je i čarter let, ali kasa BiH saveza ne dozvoljava taj luksuz.

Košarkaški savez BiH uputio je zahtjev Evropskoj košarkaškoj federaciji da im izađe u susret, pošto nisu u stanju da sami plate čarter let ili da pomjeri utakmicu za ponedjeljak ili da meč bude odigran u Moskvi.

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević vjeruje da će im FIBA izaći susret.

“Poslije utakmice u petak uveče prvi let za Moskvu imamo u subotu ujutro dok istog dana poslijepodne nema komercijalnog leta za Perm već u nedjelju ujutro, pa bismo morali noćiti u glavnom gradu Rusije, a onda na daleki put, što bi praktično značilo da bismo iz aviona otišli direktno u dvoranu na meč. To nije ozbiljno ni u nižim ligama, a kamoli u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Problem su dodatni troškovi za čarter let, koji su sigurno tri puta veći nego što bismo platili karte za redovnu liniju i nadamo se da će nam izaći u susret. Međutim, FIBA je ažurna kada se nešto direktno tiče nje same, a kada su u pitanju tuđi problemi dugo se čeka odgovor kao što je sada slučaj”, izjavio je za “Glas Srpske” direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author