Po talentu Preston koplje iznad svih u ABA

Igokea u meču 19.kola ABA lige dočekuje Mornar. Dragan Bajić za naš portal o Mornaru i pojačanjima Igokee.

Igokea u nedjelju od 17 časova dočekuje četvrtoplasirani Mornar u meču 19.kola ABA lige. Igokea igra za prestiž, a gostima iz Bara je pobjeda potrebna u borbi za plej of.

“Ekipa Mornara je možemo reći na korak od plej ofa. Samim tim to govori o kakvoj ekipi se radi i kakvu košarku igraju. Sigurno je da su jedno od najvećih iznenađenja, ali oni imaju jako kvalitetan tim.Prijeti nam opasnost sa puno strana, tako da ne bih nekoga posebno izdvajao.Smatram da smo mi u ovom momentu više skoncentrisani sebi i svojoj igri odnosno kako želimo da igramo u narednom periodu”, rekao je za naš portal trener Igokee Dragan Bajić,koji mora uigravati ekipu sa tri nova igrača.

“Poznato je da su nam se priključila tri mnova igrača i trebaće vremena da se uklope u sistem koji ja tražim. Evo korak po korak idemo i mislim da ćemo biti na pravom putu. Bitno je da smo izašli iz tih nekih povreda i da smo slavili u meču protiv Zadra. Osim Mološevića svi igrači su u trenažnom procesu. Zadovoljan sam kako smo radili ove sedmice. Ja se nadam da ćemo odigrati jako lijepu utamicu kao protiv Zadra, lijepu za publiku.Probaćemo kroz dobru odbranu i uz pomoć publike doći do trijumfa”, kaže Bajić, čija ekipa je obezbijedila opstanak u ligi i rasterećena može igrati protiv Mornara.

“Sigurno ima značenja i na psihološkom planu kad smo došli do cilja,a to je opstanak. Ja uvijek bez obzira na to tražim od svoje ekipe da pokušamo protiv bilo kojeg protivnika da idemo na pobjedu i ostvarimo što veći broj trijumfa. Oni će u nedjelju pokušati doći do nove pobjede, kako bi bili bliže plej ofu. Mi se tu isto nešto pitamo i otežećemo im taj pokušaj da dođu do pobjede”.

Dominik Artis,Kejtin rajnhart i Bili Preston su igrači koji su nedavno stigli u Igokeu. Artis je odigrao tri meča. U posljednja dva protiv FMP-a i Zadra pokazao je kvalitet, Rajnhart i Preston su debitovali protiv Zadra.

“Rajnhart i Artis su protiv Zadra pokazali da će biti pojačanja i da su igrači koji se brzo uklapaju i brzo shvataju šta ja tražim od njih. Što se tiče Bilija Prestona taj period neke adaptacije još traje. On još nije ni spavao kako treba i tu se osjeti doza umora. Međutim došao je “zdrave” glave spreman da radi, da napreduje s ovim timom. Da kroz utakmice igra što bolje i ja se nadam da će i vrijeme biti njegov saveznik. Ono što sam ja kao trener mogao da uočim, smatram da ovakav talenat u ABA ligi, a dugo sam tu , nije bio. Da je koplje možda iznad svih igrača. Onaj ko ga bude birao u NBA sigurno neće pogriješiti”, očekuje Bajić da bivši student Kanzasa  bude biran na prestojećem draftu.

“Opet kažem, trener sam duži niz godina i gledajuči njega i neke igrače koji su prolazili na draftu i koji sad igraju NBA i njegov kvalitet koji sad posjeduje. Govorim o njegovom talentu i smatram da će sigurno proći na NBA draftu”, završio je Bajić.

foto:kosarka24.ba

 

About The Author