Vučević na treningu Mornara

Nikola Vučević trenira sa Mornarom.

As Čikago Bulsa tokom ljeta je došao u rodni grad i formu održava u klubu u kome je počao da igra košarku.

Naravno da pratim učinak Mornara. To je klub u kom sam napravio prve ozbiljne košarkaške korake. Zamolio sam trenera Mihaila Pavićevića da radim sa ekipom, jer će mi to značiti za formu. Pristali su. Nisam igrao u ovoj dvorani, ali mi je drago što sam ponovo u dresu sa grbom kluba u kom sam ponikao”, rekao je Vučević.

Veruje da Mornar može mnogo naredne sezone

“Drago mi je što napreduju iz sezone u sezonu. Nadam se da će situacija sa koronom da se poboljša i da će se navijači vratiti u dvoranu, bilo bi to od velikog značaja za tim i sve koji vole košarku.”

Iduće sezone u Čikagu će zajedno igrati sa markom Simonovićem, koji je ovog ljeta stigao u ekipu. Tu su i još neka “ozbiljnija” imena koja su stigla ovolj ljeta.

Očekujem uspješnu sezonu. Biće potrebno malo vremena da se sve kockice slože. Dolaskom Aleksa Karuza, Demara Derozena i Lonza Bola su pokazali kakve su ambicije.”

Navijači Bulsa su ponovo uzbuđeni.

Cilj je da vratimo franšizu na staze stare slave. Teško je povjerovati da će to biti kao u eri Majkla Džordana, ali je na nama da radimo, napredujemo i rastemo kao tim”.

foto: KK Mornar

About The Author