Vučević: Na moj povratak najviše uticao odnos koji sam na Eurobasketu vidio kod igrača

foto: FIBA

Svjetsko prvenstvo broj dva za Crnu Goru polako se bliži – šampionat na kojem će reprezentacija ponovo biti jača za NBA zvijezdu Nikolu Vučevića.

Centar Čikago Bulsa prošlog ljeta je preskočio Eurobasket, ali sada je opet tu i želi nove pobjede u crvenom dresu.

“Drago mi je da sam se vratio, pogotovo zbog momaka sa kojima sam igrao ranije. Za sada sve ide kako treba, dobro smo trenirali i sada krećemo sa utakmicama”, poručio je Vučević pred put u Monpelje, gdje Crnu Goru čeka prvi prijateljski meč sa Francuskom.

Sada su tu i neki novi igrači…

“Mlađi momci koje sam upoznao su odlični, mislim da je miks iskusnijih i mlađih odličan, tako da imamo dobru energiju”, dodao je Vučević za Košarkaški savez Crne Gore.

Otkrio je i šta je najviše uticialo da se vrati u reprezentaciju.

“Najviše sam se vratio zbog toga što sam prošle godine na Eurobasketu vidio taj odnos koji se stvorio između igrača, a za koji sam čuo i od momaka koje sam znao od ranije”, poručio je as Čikaga.

Prvi test meč Crna Gora igra sjutra (srijeda, 20.30h) sa Francuskom, a potom slijede dueli sa Slovenijom (8. avgusta), pa turnir u Tbilisiju (12. i 13) sa Gruzijom i Iranom, a na kraju i sa jednim od domaćina Mundobasketa Filipinima 20. avgusta.

“Znači nam svaka utakmica, kroz njih možemo najbolje da se uigramo i spremimo. Daćemo sve da ih pobijedimo, ali ne treba fokus da bude sam rezultat već našu igru i da sve sa treninga posložimo kako treba”, kaže Vučević

Prva dva meča biće i dueli sa evropskim top selekcijama.

“Možda je i bolje za nas da odmah igramo protiv jakih reprezentacija”, istakao je Vučević.

Na Mundobasketu Crna Gore će igrati u Manili, a rivali u grupi biće joj Litvanija, Meksiko i Egipat. Prvi meč igraće protiv “sombrerosa” 25. agvusta.

“Iz te selekcije znam Huana Toskano Andresona (košarkaš Jute), protiv njega sam igrao nekoliko puta, ostale još nisam upoznao. Svakako mislim da će treneri napraviti dobar skauting, da ćemo dobro upoznati rivala. Ali ne razmišljamo još o njima, sada je fokus na pripremama”, dodao je.

Šta bi bio uspjeh na Mundobasketu?

“I sam odlazak na Svjetsko prvenstvio je veliki uspjeh, ali imamo šanse i da prođemo grupu na Mundobasketu, a to bi bio baš ogroman uspjeh. To nam cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu”, zaključio je Vučević.

About The Author