Volimo da pobjeđujemo to je naš mentalitet

KOSARKASI SRBIJE TRENING Stara Pazova, 03.08.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija

Reprezentacija Srbije se okupila u Staroj Pazovi i počela pripreme za Evropsko prvenstvo, kao i dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo.

Najviše pažnje medija na okupljanju posećeno je Nikoli Jokiću, koji će prvi put nakon Svjetskog prvenstva 2019. nositi dres Srbije.

“Znači puno baš sam pričao sa mojim najbližima koliko je drugačiji osjećaj kada igraš za Srbiju, samim dolaskom u Pazovu sam imao drugačiji osjećaj, sve je drugačije i drugačiji sistem i sve”, rekao je Jokić i nastavio:

“Atmosfera je sjajna kao i svaki put, još je sve na nekom individualnom i laganom nivou, svi znamo zašto. Naš je fokus da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo, da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima i ono što su nam stariji ostavili. Neće biti lako. Kažem, glavno je da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo, a poslije ćemo da pričamo o Evropskom prvenstvu. Svi idemo tamo sa ciljem da osvojimo turnir, ali prvo idemo dan po dan, da treniramo i idemo polako. Da se tako izrazim, moramo da se pazimo”, istakao je Jokić.

Od reprezentacije se očekuje zlato na Evropskom prvenstvu.

“Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobjeđujemo i to je naš mentalitet”.

Selektor Pešić govorio je o Jokiću.

“Jokić je došao dosta dobro pripremljen. Najvažnije je da bude u dobrom fizičkom stanju, on je sredio svoje tijelo. On je apsolutno fizički pripremljen. Raduje se igranju, to se vidi na svakom treningu, na druženju sa igračima. Igrači se raduju što je tu. Sa Jokićem je situacija dosta povoljna, radi dobro, trenira dobro, dolazi prvi, odlazi posljednji… Treba mu malo da se adaptira na način igre u Evropi, ali znate kako – ako imaš znanje, brže se prilagođavaš, a njemu to znanje ne fali”, rekao je Svetislav Pešić.

“Mi kada govorimo, govorimo ne samo o napadu, nego o odbrani. Mi koji smo zaduženi da pripremimo ekipu. Razgovaram puno sa njim, važno mi je da se što prije prilagodi i prihvati, na koji način može da doprinese u napadu, na koju u odbrani. Njegova pozicija je poznata. Ne želimo da mijenjamo te dobre navike”.

foto:Nebojša Paraušić/kss

About The Author