“Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda”

U novootvorenoj zgradi Olimpijskog muzeja u Sarajevu otvorena je izložba “Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda”, u sklopu projekta “Muzejske priče”, čiji je koordinator Grad Sarajevo. Posjetioci će izložbu moći pogledati naredne dvije sedmice.

Izložbu su otvorili Vlade Divac, legendarni košarkaš i veliki prijatelj Oimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, te gradonačelnik Grada Sarajeva, Abdulah Skaka.
“Sarajevo je grad svih nas i uvijek je lijepo biti u njemu. Drago mi je da su moji prijatelji iz Olimpijskog komiteta BiH uspjeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan, ne samo za Sarajevo, već i za cijeli region”, kaže Divac.

Izložba „Vlade Divac – od Prijepolja do Springfilda“ dio je bogate zbirke koju je Vlade poklonio Muzeju u Prijepolju i koja se mnogobrojnim posjetiocima predstavila stalnom postavkom u galeriji „Vlade Divac – košarkaška legenda“.

“Posebno mi je zadovoljstvo da danas možemo ugostiti našeg velikog prijatelja i jednog od najpoznatijih sportista iz regije Vlade Divca. Želimo posebno da naglasimo i još jednom da se zahvalimo na naporima i zalaganju našeg dragog prijatelja Vlade prilikom lobiranja za dobijanje domaćinstva EYOF 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo. Sa pravom možemo reći da je i zahvaljujući osobnom angažmanu Vlade Divca, barem jedna cigla Olimpijskog muzeja zazidana.”, rekao je Predsjednik OK BIH Marijan Kvesić.

foto:osbih.ba

About The Author