(VIDEO+FOTO) Neka nova košarka u Kazanju: Učestvuje Partizan, a Marko Čakarević ima sjajan nadimak

Marko Čakarević
Marko Čakarević

foto: promo

Igre budućnosti – tako se zove takmičenje koje se održava u ruskom gradu Kazanju.

Riječ je o jednom potpuno novom i inovativnom takmičenju u kojem se kombinuje klasični i e-sport.

Pravila su da timovi nastupaju prvo u digitalnom, a onda u klasičnom sportu te da se u konačnom zbiru bodova određuje plasman. Takmičenja su podijeljena u pet izazova: sportski, taktički, borbeni, tehnički i “spid ran”, a ukupno će biti održana 21 inovativna disciplina Igara.

Digitalna košarka sa SBER-om će sadržavati mnoge zanimljive igrače. Postava Liga Pro Teama posebno je impresivna: uključuje Mihaila Pančenka, trostrukog pobjednika ruskog kupa u košarci 3×3, i Shalvu Shatashvilija, legendu streetballa.

fotografije možete pogledati na linku OVDJE.

Čuvenu srpsku školu u Kazanju će predstavljati Partizan Esports, u kojem nastupaju omladinski i juniorski svjetski prvaci Marko Čakarević (koji je odabrao vrlo prikladan nadimak Chak-Chak za Kazanj) i Nikola Ćirković. Značajno iskustvo u ovoj inovativnoj disciplini imaju pobjednici desetih Phygital Games, Ramboot Esports iz Španije i Ural Basket, koji je potpisao tri šampiona prvog turnira takve vrste.

U fizičkoj košarci sa SBER-om, utakmica se sastoji od dvije faze. Prvi se provodi u košarkaškom simulatoru do 19 poena, a drugi na LED terenu do 39 poena ili do 7 minuta. Pobjednik se određuje prema ukupnom broju osvojenih bodova. U slučaju neriješenog rezultata, sudionici će izvoditi seriju penala

Šesnaest timova takmičiće će se za nagradni fond turnira od 1,25 miliona dolara. Podijeljeni su u četiri grupe unutar kojih će međusobno igrati po kružnom sistemu. Pobjednici grupa plasira će se direktno u četvrtfinale, dok će još dvije reprezentacije iz svake grupe ući u 1/8 finala.

Grupna faza završiće 24. februara. Plej of počinje 25., a odlučujuće utakmice igraju se 29. februara. Sve ulaznice za finale i utakmicu za treće mjesto već su rasprodate.

Na Igrama budućnosti učestvuje više od 2 hiljade takmičara iz 107 zemalja, odnosno, ukupno 286 timova.

Iz Srbije su za Kazanj otputovali predstavnici omladinske škole Fudbalskog kluba Crvene zvezde, kao i e-timovi Crvene zvezde i Partizana.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author