Svetislav Pešić pred Finsku: Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci

Srbija počinje kvalifikacije za Eurobasket.
Svetislav Pešić

foto: printscreen

Srbija kvalifikacije za Eurobasket 2025. počinje u petak utakmicom protiv Finske na domaćem terenu.

Aktuelni vicešampioni svijeta prvi put ove godine izlaze na teren pred beogradskom publikom! Put do Evropskog prvenstva tim Srbije će tražiti kroz duele sa Finskom, Gruzijom i Danskom.

“Prvo, ovo je početak kvalifikacija. Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, nikoga ne potcijenjujemo. Svjesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci.

A u prošlosti se zna da smo mi već prije nekoliko godina izgubili od Finske i da su oni u međuvremenu dobili i Sloveniju, kao i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo… I mi se previše ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu.

Naravno, uvijek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna“, oprezan je u najavi meč selektor Srbije Svetislav Pešić.

(VIDEO+FOTO) Neka nova košarka u Kazanju: Učestvuje Partizan, a Marko Čakarević ima sjajan nadimak

U ovom kvalifikacionom prozoru, tim Srbije čine:

Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počinje u 20.00 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author