(VIDEO) Emocije: Basketaši, košarkaši i Đoković

Srbija

foto: printscreen

Zlatni basketaši, srebrni košarkaši i Novak Đoković večeras na čuvenom balkonu skupštine u Beogradu gdje se od 1995. godine i dočeka košarkaša tradicionalno slave uspjesi srpskih sporrtista.

Večeras u Beogradu više desetina hiljada navijača došlo je da pozdravi osvajače medalja. Najprije su na balkon izašli basketaši Srbije, koji su peti put u nizu šampioni Evrope. Poslije njih na balkonu su bili i košarkaši Srbije koji su osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, a najveće ovacije dobio je Boriša Simanić.

”Lijepo vas je ovako vidjeti, pitam se da li smo stvarno zaslužili da budete u tako velikom broju. Jednu stvar želim da vam kažem što vi niste osjetili, a što smo mi u Manili osjetili. Osetili smo da ste tamo sa nama u Manili, hvala vam. Živjela Srbija”, rekao je Svetislav Pešić, koji je donio reprezentaciji posljednje zlato kao selektor 2002. godine.

Veliki aplauz dobio je Aleksa Avramović koji se obratio masi sa balkona.

“Veliko poštovanje za sve vas stvarno. Čast i ponos je predstavljati reprezentaciju i igrati turnir za Srbiju. Konačno vidimo plodove svega onoga što smo radili zajedno. Sve vas volimo i ne mogu da ne pomenem Borišu Simanića. On je ujedinio sve nas, hvala mu na tome. Dao je Srbiji mnogo više nego svi mi zajedno. Živela Srbija!Slava bogu”, rekao je Aleksa Avramović.

Na kraju Novak Đoković, koji je u nedjelju osvojio 24. grend slem tituli, pošto je trijumfovao na US openu. Najbolji svjetski teniser je bio i najemotivniji, nije krio suze, a na kraju je završio u zagrljaju košarkaša.

“Rijetki su trenuci kada se ostaje bez riječi, ovo je jedan od njih. Hoću da čestitam šampionima, basketašima i košarkašima, ne samo ove godine već i svih ovih godina, i hvala im što su me prihvatili kao dio ovog slavlja. Ovo je ostvarenje dječačkog sna za mene. Kao mali sam odrastao tu u masi i slavio uspehe košarkaša, vaterpolista i odbojkaša, ljudi koji su Srbiju predstavljali na najbolji način.

Stojim ovde pored velikih šampiona, a prije svega velikih ljudi. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandirate. Previše toga želim da kažem, ali ću završiti sa time da nijedna druga nacija nema ovakav duh kao mi, živjela Srbija“, rekao je Novak Đoković.