(VIDEO) Bogdan Bogdanović i vodič kroz pripremu: Znate, to je poput vodopada

Bogdanović objasnio.
Bogdan Bogdanović

foto: printscreen

Bogdan Bogdanović i tehnika šuta i zagrijavanja.

Atlanta Houksi su podijelili video u kojem jedan od najbljih šutera njihovog tima objašnjava svoju rutinu zagrijavanja pred mečeve i tehiku šuta.

“Svako ima svoju rutinu, i što je najvažnije, morate da vjerujete u nju. Ovo su neke vježbe ravnoteže koje volim da radim prije mečeva. To mi daje samopouzdanje prije nego što stanem na parket. Obično počinjem samo sa podizanjem jednog koljena i pronalaženjem odgovarajućeg jezgra i ravnoteže u stopalu jednim pokretom. Znate, to je poput vodopada”, objašnjava Bogdan Bogdanović i nastavlja.

“Onda počinjem sa dodirivanjem parketa. Vratim se na isto mjesto. Zatim se okrećem za 180 stepeni, mislim da je to veoma važno za šutera. Da nađem tu ravnotežu, da pronađem stopala ispod lopte. Isto, napravim jedan takav potez”.

Pripema je za njega izuzetno bitna.

“To je ono što sam počeo da radim sa (trenerom) Igorom. Jedna noga završava ravnotežu. Idem, vježbam tipičan klouz-aut, a zatim se okrećem jednom nogom, zatim unazad sa obe, lijevo, desno i onda okret za 360 stepeni s jedne na drugu nogu u drugu stranu.

Na ovom videu se sjećam posljednje utakmice i mislim da sam zaboravio da se okrenem unazad. Ponekad to radim, zavisi kako se osjećam. To je sve. Pronalaženje ravnoteže, pronalaženje ivice, pogleda, ako prodate kretnju, možete da se vratite i budete širom otvoreni”, zaključuje Bogdan.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author