(VIDEO) Amerikanci rutinski sa Kanadom: Problem sa FIBA pravilima

Entoni Edvards

foto:FIBA

Amerikanci su u prvom pripremnom meču pred Olimpijske igre u Parizu pobijedili Kanadu 86:72.

Kanađani su bili konkurentni u prvoj četvrtini, koji su dobili 21:14. U nastavku mnogo bolja igra ekipe Stiva Kera, koja je preuzela vođstvo i nije ga ispuštala do kraja. Najefikasniji u američkim redovima bio je Entoni Edvards, koji je ubacio 13 poena, Entoni Dejvis je bio najučinkovitiji sa 10 poena, 11 skokova i četiri blokade. Ar Džej Beret je na drugoj strani imao 12 poena, Dilon Bruks i Šej Gildžes Aleksander dodali su po 10 poena.

Direktor nacionalnog tima SAD-a Grent Hil ističe kako je u ovom trenutku krucijalna adaptacija igrača na FIBA pravila.

,,Glavna stvar je to što FIBA igra i NBA igra nisu iste. Tokom cijelog puta ćemo to naglašavati. Postoje stvari koje radimo i preko snimaka, te vježbom, kako bismo promijenili neke naše NBA navike. Jednostavno ih moramo prilagoditi FIBA pravilima. Možete vi pogledati tonu snimaka, ali dok to ne prođete, nećete znati o čemu se radi.

Postoji razumijevanje u smislu drugačije igre, suđenja, težine, brzine…ali navike se moraju mijenjati. Sve to je uticalo na mene prilikom sklapanja ovog rostera. Mislim da sada imamo više raznolikosti koju možemo da pokažemo na međunarodnoj sceni“, rekao je Hil.

Sljedeći pripremni meč Amerikanci igraju 15. jula protiv Australije u Abu Dabiju, dok je dva dana kasnije rival Srbija.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author