Večeras igra Partizan

U 7. kolu Evrokupa, košarkaši Partizana NIS će u srijedu, dočekati Slask iz Vroclava u Štark areni. Utakmica počinje u 20:30.

Pred ovaj duel, trener Partizana NIS, Željko Obradović je otkrio da crno-bijeli u dulelu sa Slaskom neće moći da računaju na povrijeđenog Kevina Pantera. Okupljenim predstavnicima medija po završetku treninga, Obradović je rekao: 

“Slask je ekipa koju moramo da poštujemo iz razloga što imaju kvalitet, što su posljednju utakmcu Evrokupa izvanredno odigrali protiv Hamburga. Ekipa koja gaji specifičan način igre, prije svega u odbrani. To kako oni brane ‘pik end rol’ i igru dva na dva je nešto što nije baš uobičajeno i nešto što je iziskivalo posebnu pripremu. Ekipa su koja mnogo voli da igra u tranziciji, imaju šutere, zaustavljaju se i šutiraju za tri poena. To su neke najbitnije stvari o kojima smo pokušali da vodimo računa, informišemo igrače i da radimo na treningu. Sutra ćemo vidjeti. Ono što moramo jeste da se vratimo na način igre u odbrani tokom cijele sezone, sem ove posljednje utakmice gdje smo primili mnogo lakih poena i gdje je u nekim trenucima ekipa bila bez energije. Razgovarali smo o tome i nadam se da ćemo sutra izgledati puno bolje”, poručio je Obradović. 

Plejmejker crno-bijelih, Jam Madar je pred duel sa Slaskom rekao: 

“Spremni smo za utakmicu, idemo da se borimo i pobijedimo. Ovo je važan test za nas da pokažemo kako kao tim reagujemo poslije poraza. Radili smo kao tim, analizirali greške iz prošle utakmice, trudimo se da iz njih naučimo i sutra zabilježimo pobjedu”, istakao je Madar. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author