Ušće krupnim koracima ka višem rangu

Košarkašice banjalulke ekipe Ušće sa jasnim ambicijama su ušle u šampionat Republike Srpske.

Prošle sezone izmakao je plasman u Ligu BiH, a u ovom timu ne žele ove godine da im s eponovi sličan scenario. U novu sezonu su ušle sa pojačanim igračkim kadrom i rezultati su vidljivi. U prva tri kola zabilježile su tri i više nego ubjedjive pobjede. Sloboda je pobijeđena u Novom Gradu 23:88, te na domaćem terenu ekipe Budućnosti BN sa 77:56 i Lider sa 83:47. Ekipa će igrati i u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske.

“U prva tri kola ostvarili smo tri ubjedljive pobjede, ali nije to još ono što mi želimo, još smo u fazi uigravanja. Na početku sezone došle su nam Milena Radjenovic-Lepir, Katarina Pajić, Marjanovic i Darija Babic kao i treća od sestara Čadjo, Danica. Treba sve uklopiti i sigurno ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. Imamo 14 podjednakih djevojaka, ko god je na terenu daje svoj maksimum i sigurno da su nam ciljevi za ovu sezonu najviši. Liga BIH nam prioritet, a potrudićemo se da u KUP-u Republike Srpske doguramo što dalje, napravimo iznenadjenje, pa što da ne i do samog kraja. “, rekao nam je trener KK Ušće Boris Blagojević.

Ušće je jedinstvena ekipa pošto u njoj igraju tri sestre Danica, Vera i Vanja Čađo, dok je ona najpoznatija Saša reprezentativka Srbije. Vera je jedan od nosilaca igre KK Ušće.

“Imamo sjajnu ekipu, ali i dosta novih djevojaka, koje se uklapaju iz utakmice u utakmicu. Funkcionišemo kao jedna porodica i idemo da pobijedimo sve protivnike”, izjavila Vera Čadjo.

https://www.instagram.com/p/CW3PyybtCVU7mC6WJcMiA4Uqb4NDFXEDhT2c-40/

foto: KK Ušće