U odličnom smo stanju

Košarkaši Crne Gore odradili su prvi trening u hali u Tbilisiju u kojoj će igrati mečeve Eurobasketa.

U taboru Crne Gore su zadovoljni formom neposredno pred start Evroskog šampionata.

Stručni štab će pokušati da iznenadi prvog rivala, Tursku, nekim promjenama u odbrani i napadu.

“U odličnom smo stanju. Imali smo četiri pripremne utakmice, kasnije još dvije u kvalifikacijama za Mundobasket. Zadovoljni smo. Napravili smo dobar rezultat protiv BiH, protiv Litvanije smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali se u trećoj četvrtini desio pad. Ali, ništa to ne znači – došli smo u dobrom stanju i mislim da će nam to značiti pred početak prvenstva”, rekao je centar reprezentacije Zoran Nikolić.

Nacionalni tim Crne Gore dobio je tri od posljednja četiri meča. U tri trijumfa odbrana je bila izuzetno bitna jer smo rivale spustili na 70 ili manje poena. Biće to bitno i sada.

“Svi govore da odbrane donose trofeje i pobjede. Zbog toga moramo biti spremni da zaustavljamo rivale po svaku cijenu. Napad može biti efikasan, ali možda nekada neće sve ići kako smo planirali, zato je ključno da odigramo odbranu na pravom nivou”, poručuje Kendrik Peri koji očekuje dobar nastup na Eurobasketu.

Biće zabavno. U prethodnim utakmicama smo pokazali da možemo da se takmičimo sa svima, sve dok se držimo naše igre.”

Pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo približile su ih novom plasmanu na Mundobasket, ali i donijele veliko samopouzdanje.

Turska će bit iveliki ispit jer je u pitanju ekipa koja ima niz vrhunskih igrača iz NBA, ali i Evrolige. Tu su Osman, Korkmaz, Šengun, Larkin, Šanli…

“Turska je odlična, kvalitetna ekipa. Ali, ne treba da se predamo i da odustanemo od pomisli na pobjedu. Idemo da pružimo maksimum, igramo našu igru i iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu”, smatra Nikolić.

Duel između Crne Gore i Turske igra se u četvrtak od 16 sati i 15 minuta po srednjeevropskom vremenu.

foto:kscg