“U interesu košarke”

Prijedlog košarkaškog saveza članovima Stručnog savjeta KS BiH.

Pred novu sezonu u Ligama BiH prijedlog novih pravila.

Tako je stigao novi prijedlog da od naredne sezone se broj stranaca sa OSAM smanji na ŠEST, s tim da se pred Ligu 6 mogu zamijeniti dva stranca.

Takođe je predloženo i da se usklade godišta mlađih kategorija u odnosu na FIBA.

Stigao je i pazite sad prijedlog da selektori U14,U16 i U18 reprezentacija BiH budu oni koji osvoje šampionske titule.

Ono što je problem je što se svake godine mjenjaju pravila i pravilnici od broja zaštićenog godišta na terenu u rosteru do smanjenja broja stranca (a sve selekcije igraju B diviziji) shodno kvalitetnom radu u mladjim selekcija bez zajedničke lige unazad par godina, sa sve većim brojem ekipa u ABA ligi (trenutno četiri)

Da liga odlučuje o plasmanu u ABA 2 a ne “Liga 6”, gdje odmah dolazi do neregularnosti lige i besmislenosti Lige 6 gdje ekipe imaju prostor za malverzacije . Usklađivanju godišta gdje prije samo tri godine se uskladilo sa državama u regionu. I najveća besmislenost i ogledalo B divizije da se selektor mladjih selekcija bira preko državnog prvaka bez zajedničke i kvalitetne lige gdje rezultati ne smiju da budu prioritet nego stavaranje igrača za seniorsku košarku gdje će se po tome selektori mijenjati na svaku godinu a u sportu kontinutet u radi donosi benifit.

foto:youtube/printscreen