Trinkijeri: Vjerovao sam u Pejdža (VIDEO)

Andrea Trinkijeri nakon izborene majstorice.

Partizan je u novoj neizvjesnoj utakmici uspio da pobijedi Crvenu zvezdu 70:67 i izbori majstoricu koja će dati odgovor ko će u finale ABA lige.

“U plej-ofu kad se igra na sedam dana, svaka utakmica kao da je druga liga. Prvo je bilo kao na plejstejšnu, a ova je bila krvava. Bilo je baš teško dati poene ispod koša. Par detalja smo dobro sredili, ali smo dobro branili njihove šutere. Mogli smo prije da dobijemo utakmicu, ali mi smo takvi, ne možemo sve lako, moramo nešto zabrljati”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri i nastavio:

“Kad imaš srce, to se oprašta. Malo mi je teško, ali moram, jer su igrali tvrdo, muški, borili su se do kraja. Znamo koliko kvaliteta imaju, ali se približavamo cijele godine, korak po korak. Koliko je moja ekipa radila, zaslužila je da dobije”.

Italijan smatra da je Zvezda favorit u trećem meču.

“Oni ostaju favoriti, jer su bolji. Bilo nam je jako teško, jer su bolji, iskusni, pametni, znaju kako se igraju ove utakmice. Nema više serije, jedna utakmica, mislim da smo tu gde smo želeli da budemo.”

U samom finišu meča presudila su dva ofanzivna skoka Partizana i igra Markusa Pejdža.

“Markus Godo Pejdž. Nekad uporno vjerovarti u nešto donosi rezultat. Vjerovao sam u njega, dao sam mu važne šuteve, i pogodio je one najvažnije, ali skokovi u napadu su bili ključni”, rekao je Trinkijeri.

Kapiten Partizana Novica Veličković se povrijedio u prvom meču, ali je i večeras bio na terenu.

“Ako neko može da se vrati to je samo Nole. Nije mogao da blista, nisam to ni očekivao, ali je bio u ekipi i pomogao je. Igrao je sa gipsom, nije mogao da se pomjera”, rekao je Trinkijeri.

Novu dobru partiju, kao i u prvom meču, pružio je i Vanja Marinković, koji je postigao 18 poena.

“Ova ekipa radi. Prije ili poslije to se vidi na terenu. Vanja je posebno djete, on je pravi grobar, imao je mislim šest trenera a ima 22 godine. On je bio u ovom Partizanu kad su bili najgori dani i nije to kad si tako mlad tako lako. Ovo što je pokazao je rezultat njegove posvećenosti, on je važan igrač za nas”.

Upitan koliko Partizan može bolje, Trinkijeri je naveo da ne zna.

“Ne znam kakva će utakmica biti. Mislim da će biti kompletno drugačija. Ovo je za vas fantastična serija, produžetak, ova utakmica… Ovo je grad košarke, morate i vi da budete srećni. Bolje od ovoga … Daćemo sve od sebe da igramo još bolje kako bolje još ne znam sad”, rekao je Trinkijeri.

Foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili