Trinkijeri: Paspalj moj omiljeni igrač svih vremena

Trinkijeri je od 15. do 18. avgusta boravio na kampu “Košarka bez granica” na kom je pokazao i neke od načina kako priprema igrače za treninge i čini ih zabavnim.

Kampom je kao učesnik zadovoljan i vjeruje da na njemu dječaci do 17 godina treba da iskoriste priliku i pitaju legende “igre pod obručima” sve što ih zanima.

“Super, organizacija je vrhunska, ali mislim da je najvažnija stvar što su u sali samo legende u košarci. Ja ih guram da idu i pitaju – Dino Rađa, kako si postavljao ovaj blok, kako je izgledalo u Americi. Peđa Stojaković, (Dragan) Tarlać… zbilja ‘la creme de la creme’. Ako stavimo sve njihove trofeje i medalje to je više nego cijela NBA skupa”, kaže Trinkijeri za B92.net.

Poznati italijanski stručnjak kaže da je poslije operacije ramena potrebno malo vremena da se oporavi i pauzira. Poslije četiri godine u Bambergu trenutno nema ekipu, ali je primjetio neke mlade igrače.

“Ima pet, šest NBA igrača, dobar broj za Evroligu, ali to je potencijal. Ja ne znam da li će oni tako, zavisi od njih, ne od mene. I od trenera”, dodaje Andrea.

Svi su ga, kaže, dočekali najtoplije moguće.

Svi su mu rekli ‘dobrodošao’, bilo je ono. Srce mi se napunilo. Žarko Paspalj je moj omiljeni igrač svih vremena”, kaže Trinkijeri.

Poslije 20 godina “trčanja gore i dole” kaže da će malo odmoriti, pa onda napraviti plan za dalji angažman poslije Bamberga. Kada je riječ o skorijoj prošlosti, poslije odlaska Dejana Radonjića iz Crvene zvezde, pa onda i Dušana Alimpijevića, bilo je spekulacija da bi Trinkijeri mogao da se prebaci do Malog Kalemegdana.

Za te glasine nije čuo, ali prati stanje u oba beogradska kluba.

“U sportu imaš dobre godine, loše godine i ‘tako tako’ godine. Zvezda ima navijače, ti bolje znaš kakvi su, ima menadžera Čovića koji zna košarku, ima dobre mlade igrače. Sad Partizan ide gore, što je jako važno za košarku na Balkanu. Ovde su najbolji mladi igrači na koliko, 400 kilometara manje-više. Ja sam srećan što ABA liga ide gore”, kaže Trinkijeri.

Za kraj je mladim igračima poručio samo da “gledaju više košarke”.

“Raspitajte se ko je bio Bodiroga, ko je bio Petrović, kako su igrali. Svakog dana košarka”,zaključuje Italijan.

foto:brose-basket

About The Author

Možda ste propustili