Divac: Mi smo ostvarili naše snove, a sada je njihov red

Završnicu kampa „Košarka bez granica“ i „Ol star“ utakmice najboljih polaznika u obe konkurencije održane u dvorani „Radivoj Korać“ uveličao je i Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa.

Legendarni igrač u Beograd je stigao u društvu vlasnika Kingsa Viveka Ranadivea, i sa oduševljenjem je pratio poteze neke od budućih zvijezda svjetske košarke.

“„Košarka bez granica“ je projekat koji NBA organizuje širom svijeta i omogućava mladim košarkašima da pokažu svoj talenat. Daju im šansu, da ako dospiju do NBA, znaju šta ih očekuje. To je program koji je počeo 2001. godine. Imali smo građanski rat u Jugoslaviji, i dosta probema, tako da su neki igrači iz regiona imali ideju da osnuju kamp i ujedine ljude. Stupili smo u kontakt sa NBA i održali kamp u Trevizu, u Italiji. Veliki broj igrača je, tako, zahvaljujući kampu „Košarka bez granica“ zaigralo u NBA ligi”, istakao je Divac.

Vlade je dodao da je veoma ponosan na ovaj projekat koji je započeo sa Tonijem Kukočem zato što mlađim igračima daje šansu da otkriju svoj talenat, pokažu svijetu da postoje i daje im šansu da unaprijede svoje znanje.

“U košarci je sve vezano isključivo za sport. Ljudi ne moraju da budu podijeljeni religijom ili porijeklom. Ovaj program šalje lijepu poruku –sport ujedinjuje ljude širom svijeta. To je bio naš cilj i to smo i postigli. Mi smo ostvarili naše snove, a sada je njihov red”, zaključuje Divac.

Gosti kampa BWB Europe, koji se svake godine održava u drugom evropskom gradu, su bili i Nikola Jokić, Bobi Marjanović, Nikola Vučević, Predrag Drobnjak, Radoslav Nesterović, Beno Udrih, Boštjan Nahbar, Aleksandar Pavlović, Gordan Giriček, Dino Rađa, Vladimir Radmanović, Šarunas Marčuljonis, Arturas Karnišovas, Dalibor Bagarić, Dušan Ivković, Greg Popović, Sonja Petrović, Ana Dabović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica. Domaćin kampa, pored NBA i FIBA, bio je i Košarkaški savez Srbije.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili