Trinkijeri: “Da završimo kao Roki Marćano”

Crno-bijeli će u subotu od 18 časova na gostujućem terenu igrati odlučujuću utakmicu protiv Crvene zvezde za plasman u veliko finale ABA  lige.

Nakon prve dvije utakmice, rezultat u pobjedama je 1:1, a “majstorica” će biti odigrana pred navijačima Crvene zvezde MTS.

Pred sutrašnji duel, ovog popodneva je održana konferencija za medije u dvorani “Aleksandar Nikolić” ,a predstavnicima medija se prvi obratio kapiten Partizana NIS, Novica Veličković.

“Svi znamo šta nosi i odnosi ovaj meč. Volio bih da pružimo maksimum, da kada se završi možemo mirne glave da kažemo da smo pružili  sve od sebe. Kad god smo odigrali maksimalno bili smo na dobrom rezultatu. To je jedino što želim od saigrača. Utakmica je spakovana u 40 minuta, veliki je pritisak, tenzija, ali, plaćen si za to. To je gušt derbija i ovog posla“, rekao je Novica Veličković.

Trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri, je istakao kako bi volio da crno-bijeli iz sutrašnjeg duela izađu kao Roki Marćano.

“Vidim da vam je prijalo da pričam o košarci kao da je boks. Ima dosta stvari, a ja ću dati sve od sebe da nas u ringu ne zatvore na konopce, da držimo visok gard, da budemo u stanju da uzvratimo, a moramo da pokušamo i da zadamo dobar udarac, košarkaški udarac, da napravimo dobar potez tokom 40 minuta. Uvjeren sam sto odsto, šta god da bude, nećemo baciti peškir, muški ćemo da se borimo, prolićemo znoj i krv. Zašto sve to? Branimo čast jedne velike ekipe u evropskoj košarci. Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar može biti važna, svaka nijansa. Prva utakmica je bila šampanjac, gore dole, zakucavanja… druga je bila fizička borba, odbrana, kompletno drugačija, kao da su dvije različite ekipe, a treća će biti utakmica detalja. Ja samo želim da u ovakvim utakmicama, sa fantastičnim protivnikom kao što je Zvezda, ne bude udaraca ispod pojasa. Ako ostanemo do kraja, volio bih da budemo kao Roki Marćano, to je jedini koji je ostavio boks bez poraza”, istakao je Trinkijeri.

Foto:Paul Beston, Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili