Ima igrača koji su za ovakve utakmice, a ima i koji nisu.

Cedevita i Budućnost u nedjelju u Zagrebu odlučuju o finalisti ABA lige.

Najvažniji meč dosadašnjeg dijela sezone je pred košarkašima Cedevite. Pobjednik će proći u finale, do kojeg Cedevita prošle sezone nije stigla jer je u polufinalnoj seriji izgubila upravo od Budućnosti, koja je tada u seriji imala prednost domaćeg terena i u majstorici u Podgorici slavila je 72:57.

Domaći teren sada je na strani Cedevite.

“Atmosfera u svlačionici je super. Jedva čekamo utakmicu. Mislim da smo se dobro pripremili kroz ovu sedmicu i očekuje nas još jedna zahtjevna, fizički teška utakmica protiv jako dobre ekipe i ja se nadam da ćemo uspjeti izvršiti sve što je trener postavio pred nas”, izjavio je plej Cedevite Toni Katić.

Očekuje podršku navijača kao u prvom meču.

“Atmosfera je bila odlična i ja bih iskoristio priliku i pozvao bih navijače da dođu u još većem broju jer stvarno nam je potrebna svaka njihova pomoć. Igramo izuzetno tešku utakmicu, to je biti ili ne biti za finale, i ja se nadam da će napuniti Draženov dom.”

Što će biti presudno za pobjedu?

“Mislim da će pobijediti ona ekipa koja bude duže fokusirana ne detalje jer će obje ekipe sigurno igrati na najvišoj granici svojoj mogućnosti, ali ko će biti pametniji i donositi bolje odluke u utakmici, taj će odnijeti i pobjedu.”

Katić je iz ekipe Budućnosti izdvojio dvojicu igrača:

“Sigurno da tu prednjači Kol, koji je tu ekstra kvaliteta, ali izdvojio bih i Gordića, koji je odlučio lanjsku seriju i praktično su oni, rekao bih, zbog njega i prošli vanjsku seriju.”

Slaven Rimac složio se da je ovo neki šlag na torti što se tiče Cedevitine sezone:

“Definitivno. Prije svega  za igrače koji su glavni protagonisti utakmice. Sigurno da će oni biti na nekom svojem maksimumu, barem što se tiče motivacije. Nadamo se da će, što se tiče naše ekipe, to ići u pozitivnom smjeru. Logično da je pritisak na jednu i drugu ekipu velik, no mislim da to igrači s obje strane vole. Stvarno očekujem odličnu atmosferu, dobru utakmicu i, rekao sam to već ranije, neka pobijedi bolji.”

Majstorice su uvijek bile posebne utakmice i pritisak puno utiče na igrače.

“Ima igrača koji su igrači za takve utakmice, a ima i igrača koji nisu. Nije to slučajno. Vidjećemo u nedjelju. Igrači su ti koji daju sve odgovore. Sigurno da je veliki pritisak i za utakmicu je bitno što rade i treneri, no u određenom trenutku na utakmici je sam igrač taj koji preuzima odgovornost i onda ili je heroj ili ga svi vrijeđaju.”

Treći meč se igra u nedjelju od 19 časova.

Foto:KKCedevita

About The Author

Možda ste propustili