Trifunović o pojačanjima

foto: printscreen/youtube

Aleksandat Trifunović analizirao pojačanja Igokee.

Vidas Kariniauskas bio je dio Žalgirisovog “B”, tima dok je Trifunović vodio litvanskog velikana.

Upoznat sa kvalitetima ovog igrača koji bi, prema njegovom mišljenju, mogao da bude veliko iznenađenje u narednoj sezoni ABA lige.

“Dobro znam koliko ovaj igrač može da da na terenu i mislim da je on i ranije u karijeri, a poslebo u Žalgirisu bi predodređen za veću ulogu koju možda nije mogao da ima zbog spleta nekih okolnosti. Pokazao je strahovitu želju da dođe u Igokeu, za razliku od nekih drugih igrača sa kojima smo bili u kontaktu. Visok je dva metra, izuzetno kvalitetan u odbrani, igra na poziciji plejmekera ali može da pokrije i pozicije dva i tri tako može da bude i bekap varijanta u mnogim drugim kombinacijama. Sve to je nešto što nam je potrebno i mislim da će on biti veliko iznanđenje u narednoj sezoni ABA lige”, rekao je Trifunović za “Euro Blic”

Ono što je karakteristično za ovog košarkaša je igra u odbrani, a 2016. godine u grčkoj drugoj diviziji bio je proglašen za najboljeg defanzivca što je svakako jedan od bitnih podataka kojim su se rukovodili čelnici Igokee.

Kariniauskas je sa litvanskom reprezentacijom 2009. godine osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvensvu za igrače do 16 godina.

U Igokeu su već stigli plej meker Aleksandar Cvetković, zatim iskusni Marko Tomas i centar Denis Kliford koji je nastupao za Albu iz Berlina.

“Kada su u pitanju Cvetković i Tomas to su igrači koji su manje-više poznati i koji su izuzetno kvalitetni i imaju iskustvo igranja u ABA ligi što je svakako dobro. Kliford je centar koji je igrao u Albi iz Berlina gde je u jednoj sezoni zbog povreda imao nešto manju rotaciju od planirane. U svakom slučaju radi se o kvalitetnom košarkašu i mislim da će sa njim Igokea biti konkurentna svim ekipama koje imaju slične igrače na toj poziciji jer sam sasvim siguran da će se on dobro uklopiti u tim”, rekao je Trifunović koji, očigledno zadovoljan sa kvalitetom igrača i načinom na koji se formira tim, nije želio da daje prognoze:

“Teško je bilo šta reći, pravimo tim kakav možemo i pokušavamo da izaberemo najbolje moguće igrače koji se uklapaju u naše okvire. Sve ostalo odnosi se na rad. Ja sam trener koji insistira na kvalitetnom radu i na to želim da se skoncentrišem, a sve ostalo će doći kao posljedica”, jasan je novi trener Igokee.

Košarkaški klub Igokea sa pripremama za narednu sezonu trebalo bi da počne između 10. i 15. avgusta, s tim da su mladi igrači već počeli sa treninzima. Prvu utakmicu u novoj sezoni Aleksandrovčani će igrati protiv Partizana.

foto:printscreen/youtube

About The Author