Tri imena manje

Ženska košarkaška reprezentacija u četvrtak putuje u Francusku, gdje će u Renu učestvovati na izuzetno jakom turniru, na kome će pored domaćina, za protivnika imati i timove Rusije i Turske.

Spisak reprezentativki pred put u Francusku skraćen je za tri imena. U timu na Evropskom prvenstvu neće biti Ivane Race, Jovane Popović i Sare Krnjić.

“Turnir u Francuskoj treba da nam pokaže gdje smo, koliko smo do sada radile i koliko još i na čemu treba da radimo i mislim da će biti najbolja priprema za Evropsko prvenstvo do sada. Radimo da bi bile najspremnije kada šampionat počne”, istakla je Ana Dabović.

Reprezentacija Srbije je odradila tronedeljne pripreme na Zlatiboru, a u prethodnih desetak dana trenirala je u Beogradu, gdje je i odigrala dve pripremne utakmice sa selekcijom Slovačke.

“Očekujem da popravimo igru, da budemo bolje nego na dvije utakmice koje smo odigrale protiv Slovačke i da obratimo pažnju na sve stvari na kojima trenutno radimo. Takođe želimo i da se što bolje uigramo. Igraćemo protiv tri jaka tima. To će biti prava provjera za nas da vidimo šta sve treba da popravimo u naredne dvije nedelje kako bi što spremnije dočekale prvenstvo”, rekla je Nevena Jovanović.

Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbijediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili