Bio je katastrofalan

Andrea Trinkijeri nakon pobjede Partizana.

Partizan je trojkom Rade Ragorca pobijedio Crvenu zvezdu i izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji. Poslije meča trener crno bijelih Andrea Trinkijeri govorio je o poenima Zagorca.

Danas je Rade bio katastrofalan. Ja to znam, on zna, ekipa zna. Ali nije mi se svidelo što su sa tribina pojedinci bili agresivni prema njemu jer nemamo mi 55 igrača. Zvao sam tajm-aut,  odlučio se za specijal. Trener zvezde je zvao kontra tajm-aut. Rade ima talenat, visinu. Meni je bio potreban takav igrač. On je mogao to da iznese i zato je imao još više  motivacije”, rekao je na konferenciji za novinare trener Partizana.

O otakmici:

Jako teška utakmica, ali ovo je bio jedini način da je dobijemo. Zvezda je čekala da malo stanemo. Bili smo predvidljivi. Moramo da igramo sa tempom, brzinom. Oni su veliki, stavili su tijelo. Bilo je teško… Gledao sam semafor, ali se nisam osjećao poraženo. Danas smo dali sve  što imamo, ovo je sve što imamo. Moramo da nađemo energije  za dobru utakmicu u subotu”.

Bilo je i večeras dosta problema u šutu.

Neki  igrači jednostavno nisu  dobri šuteri. To je teško da se promijeni  za malo vremena. Inače bi Šekil dao 50 poena svaku utakmicu. Mi smo dali važne uloge igračima koji nisu imali važne uloge. Nisam očekivao kada je Renfro promašio oba, to me je jedino iznenadilo, obično pogađa”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili