Tomić: Korektni uslovi i utakmica

Milan Tomić nakon pobjede Zvezde u prvom meču finala.

Zvezda je prvi meč finalne serije Superlige Srbije dobila u svoju korist protiv Partizana 98:94.

“Iz ugla posmatrača mislim da je ovo bila korektna utakmica, u korektnim uslovima. Ipak, ja je vodim, a ne gledam,a pa bih više volio da smo odigrali mnogo bolje i čvršće u odbrani. Volio bih da smo smanjili taj Partizanov šut za tri poena od 61 odsto.Imali smo pritisak, odigrali smo napadački kvalitetno i pogodili smo i šut za tri poena i neki kontranapad, ali finala ne mogu da idu na 95 i 98 poena. To sam rekao igračima. U finalima moramo da odigramo odbranu i ne možemo da damo Partizanu da postigne 94 poena. Jedan dio je dobra napadački odigrana utakmica, ali je odbrana bila veoma slaba”, izjavio je trener Crvene zvezde Milan Tomić.

Tomić je nabrajao šta mu se sve nije svidjelo.

“Kad igraš finale protiv Partizana nije dovoljno odigrati samo fizički, već bi trebalo biti i skoncentrisan, jer je Partizan dao dosta poena na izgubljene lopte, skok u napadu, šut za tri poena u kontri, a pogotovo 26 poena Partizana u kontri. To je mnogo… Čestitam svojim igračima, hvala publici što su došli, ali moramo u srijedu da odigramo mnogo bolje da bismo pobijedili Partizan”.

Prema Tomićevom mišljenju, u srijedu će biti teže crno-bijelima.

Mislim da će biti lakša utakmica za nas nego za Partizan. Pritisak je na njima, a mi moramo da odigramo mnogo pametnije da bismo pobijedili“.

Na pitanje o Trinkijerijevom komentaru suđenja odgovara:

“Cijele godine nisam pominjao sudije, ni u ABA, ni u našoj ligi i ne bih ni u ovom trenutku. Ne želim ništa da pričam. Nisam komentarisao i zadržaću to do kraja sezone. Ako oni imaju neke komentare u vezi suđenja, to je njihov problem.Ne znam šta je govorio Trinkijeri…. Ne bih ništa o tome, utakmica je prošla u korektnim uslovima što sam ja vidio. Ako ima problema sa suđenjem i atmosferom, sjećate se kad smo igrali sa Partizanom na njihovom terenu da li se sjećate konferencije kakav je bio moj sako, ali nisam se žalio na konferenciji. Tako da ne bih želio da komentarišem. Trebalo bi da igramo košarku. Naš posao je profesionalni posao trenera, igrača, tako da ne želim da uopšte ulazim u tu raspravu”, dodao je Zvezdin trener.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili