Trinkijeri: Sramota

Trener Partizana bijesan nakon prve utakmice finala.

Zvezda je povela sa 1:0 u finalnoj seriji šampionata Srbije, a trener Partizana Andrea Trinkijeri je isključen početkom posljednje četvrtine.

“Kad već plaćam kaznu, hajde pošteno da je platim. Finale bi trebalo da odlučuju igrači, a ne ličnosti koje misle da su zvijezde. Dvije tehničke u sekundi jer sam rekao da nije faul. Četiri tehnicke… Ovo je… Sramota“, rekao je on.

Napravio je paralelu i na polufinale ABA lige.

“Pusti da igramo košarku, sport… Prva utakmica polufinale ABA lige, četiri nesportske, poslije ‘upgrade’, danas četiri tehničke.. 42 slobodna bacanja… Mi smo se borili, čak smo poveli, pa moramo zbilja nešto fantastično da napravimo. Nije dovoljno dobro da igramo, da se vratimo, da se borimo… Nije faul, ma ovo nije faul. Cijelu utakmicu me vrijeđaju. Poštujem sve, navijače, protivničke navijače, ali ovo nije poštovanje. Ovo nije poštovanje“.

Na pitanje da je njegovo isključenje emotivno “trglo” ekipu, Trinkijeri je rekao:

“Loš trener je otišao u svlačionicu… Je l’ tebi neko savetuje pitanja ili sve sam? Znaš šta je emotivna reakcija? Ako znaš odgovor nemoj da pitaš”.

Naredni meč biće odigran u srijedu pred Partizanovim navijačima.

“Zvezda je super tim. Borili smo se, vratili. Teško je. Želio bih da se igra košarka i da igrači odluče, talentom, sportskim potezima. Znam kad griješim. Prvi znam kad zaslužim grešku. Kad je pošteno, kažem ‘pretjerao sam’ i moj posao je da radim na ivici. Ali ovo danas… idemo dalje”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili