Tomas: Prisutna “glad” za igrom (VIDEO)

Rašon Tomas jedini je od stranih košarkaša Partizana koji je ostao u Beogradu tokom pandemije virusa Korona

Kako kaže za BC Partizan TV, ta odluka bila je za njega prilično laka.

Volim Beograd. Zabavan grad. Zaista kul mesto. Svi me pitaju to pitanje, kao da je toliko bizarno što sam odlučio da ostanem. Osjećam se prijatno ovde. Nije to bila velika odluka za mene. Znam da je ova pandemija pogodila mnoga domaćinstva, ali odražvam komunikaciju redovno sa svojom porodicom. Svi su u redu. Mislio sam da će zbog ove moje odluke biti lakše svima”, rekao je Tomas na prvom treningu koji je vodio Andrea Trinkijeri, koji se vratio iz Italije.

Veoma sam izbuđen. Znam da je bilo prioriteta u odnosu na košarku u prethodnim mjesecima. Dobro je ovo došlo i za naša tijela, da se svi malo odmorimo. Ali sa druge strane, kod svih nas je prisutna ‘glad’ za igrom. Ne sumnjam da smo svi željeli od prvog dana karantina samo da se vratimo na teren. Zato je početak treninga blagoslov za sve nas”.

O očekivanjima kako bi mogla da se završi prekinuta sezona.

“Bez obzira šta se dešava, cilj nam je isti. I dalje želimo titule. Posvećeni smo osvajanju titula. Zaustavljeni smo onda kada smo bili na vrhuncu. Uradićemo sve što je do nas da stvari nastave u tom pravcu. Trenutno, za nas je najbitnije da se dobro pripremimo”.

Društvenim mrežama širi se snimak na kome navodno prijavljuje policiji djecu koja su se nakon početka policijskog časa u 17 časova igrala u tvom komšiluku. Da li je to šala ili stvarno to učinio?

“Naravno da ne. To je bila samo šala. Vidio sam ih napolju poslije pet, a baš tih dana sam od tim menadžera dobijao gomilu poruka ‘moraš da ostaneš kod kuće, moraš da ostaneš kod kuće’. Kada sam vidio da su oni napolju i da se zabavljaju…. Čovječe… Ali naravno, sve je bila šala. Ne bih nikada prijavio decu zbog toga što se zabavljaju”, podvlači Tomas.

foto i video KK Partizan